Παναθηναϊκός: Το χειρότερο εκτός έδρας ξεκίνημα από το 1998

Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μετρά τρεις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Αστέρα Τρίπολης και μία ισοπαλία, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Είναι το χειρότερο εκτός έδρας ξεκίνημα για τον ΠΑΟ από το 1998.

Παναθηναϊκός: Το χειρότερο εκτός έδρας ξεκίνημα από το 1998

Στο ποδόσφαιρο μια στιγμή μπορεί να φέρει κάτι καινούριο και η επόμενη να το... ανατρέψει. Στην Τρίπολη ένα ακόμα παιχνίδι του Πρωταθλήματος Super League Interwetten ανέδειξε τέτοιες στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς νίκη εκτός έδρας από το Φεβρουάριο και χωρίς γκολ στα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν, βρήκε επιτέλους το γκολ στο 30' του αγώνα. Γκολ από το μόνιμο σκόρερ του, που έχει βάλει τα οκτώ από τα 14 γκολ, τον Καρλίτος. Η χαρά όμως κράτησε λίγο…

Ο Αστέρας Τρίπολης είδε να δέχεται το 200ο γκολ στην έδρα του στην ιστορία της Super League σε 231 αγώνες. Τώρα έπρεπε να σκοράρει αυτός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στην έδρα του, κάτι που δεν είχε καταφέρει με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Και κατάφερε να απαντήσει στη χαρά του Παναθηναϊκού μέσα σε τρία λεπτά, ισοφαρίζοντας με το πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες στο 33' του αγώνα.

Ό,τι δεν μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας από το Φεβρουάριο, να κερδίσει δηλαδή, δεν μπορούσε να κάνει και ο Αστέρας στην έδρα του, επίσης από το Φεβρουάριο.

Το 23ο εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες σε 26 εκτελέσεις, έφερε την προσπάθεια των δύο ομάδων στα ίσα και πάλι. Σημειώνεται ότι στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League μόνο 14 άνθρωποι έχουν χτυπήσει περισσότερα πέναλτι από τον Μπαράλες και μόνο 13 έχουν σκοράρει σε περισσότερα.

Στο τέλος του ημιχρόνου τελικά κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Κέβιν Σονί, που στο Βόλο είχε πετύχει το πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Αστέρα, πέτυχε και το πρώτο νικητήριο στην Τρίπολη, κάνοντας το σκορ 2-1. Ο Αστέρας σταμάτησε ένα σερί χωρίς νίκη στην έδρα του για οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς το... αρνητικό ρεκόρ του φαινόταν να απειλείται. Εκείνοι οι 10 αγώνες χωρίς νίκη από τον Ιανουάριο ως το Σεπτέμβριο του 2017.

Έτσι έμεινε ο Παναθηναϊκός για 11ο εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη, αλλά το δικό του αρνητικό ρεκόρ είναι ακόμα μακριά. Από το Μάρτιο του 1980 ως το Μάρτιο του 1981 δεν είχε κερδίσει εκτός 18 διαδοχικά παιχνίδια.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε και το τρίτο παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ στη σεζόν, χωρίς να μπορεί να απαντήσει, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα ήταν 2-1 και όχι 1-0. Παραμένει λοιπόν με τον ένα βαθμό που πήρε από τον Ολυμπιακό, στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Τόσο μικρή συγκομιδή εκτός έδρας είχε να κάνει ο Παναθηναϊκός εδώ και 33 χρόνια. Ήταν το 1998, όταν πάλι είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες και μια ισοπαλία στη σεζόν. Τότε οι αγώνες ήταν Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 2-1, ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 2-1, Ηρακλής - Παναθηναϊκός 2-2 και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0.

Όσο αφορά την ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε για έκτο παιχνίδι μεταξύ τους αήττητος. Μπορεί να έχει νικήσει μόλις πέντε φορές τον Παναθηναϊκό σε 35 παιχνίδια, ωστόσο η πρώτη είναι και ιστορική, καθώς ήταν ή πρώτη του Αστέρα στην κατηγορία, τον Οκτώβριο του 2007.

Πηγή: www.slgr.gr