Ολυμπιακός: Σε ποιον τομέα έσπασε το... ρόδι με τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν κέρδιζε στα ντέρμπι μετά τα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια του, έχοντας τρεις ισοπαλίες. Τελικά με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει στα αρχεία το συγκεκριμένο «αρνητικό» στατιστικό.

Ολυμπιακός: Σε ποιον τομέα έσπασε το... ρόδι με τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός την είχε πατήσει στο παρελθόν. Να τα έχει δώσει όλα σε ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι και στην επιστροφή του στην Ελλάδα για να αγωνιστεί σε ντέρμπι, να μην μπορεί να κερδίσει.

Τρία ντέρμπι είχε δώσει μετά από ταξίδι στην Ευρώπη και δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο. Είχε ισάριθμες ισοπαλίες με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα είχε φέρει 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη αμέσως μετά την ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο με 4-2 τον Νοέμβριο του 2019. Είχε φέρει 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά την ήττα με 3-1 από την Μίλαν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2018. Και τελευταίο «κρούσμα» ήταν το 0-0 με τον Παναθηναϊκό τρία 24ωρα από το θριαμβευτικό 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Πολλές φορές η ιστορία μάς διδάσκει ότι είναι «παγίδες» τα παιχνίδια που ακολουθούν των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Και πόσω μάλλον όταν μετά από ταξίδι ακολουθεί ένα ντέρμπι κορυφής.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να σπάσει το... ρόδι και να κερδίσει σε ντέρμπι αμέσως μετά από εκτός έδρας ευρωπαϊκό ταξίδι. Το κατάφερε με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, στέλνοντας στα αρχεία και το συγκεκριμένο στατιστικό.

Πλέον, το επόμενο ντέρμπι είναι με την ΑΕΚ αμέσως μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα γίνει πριν από το ματς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Τα highlights της αναμέτρησης