Βαρούχας: «Κανένα πέναλτι στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ανύπαρκτο πέναλτι στην Τρίπολη»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε τις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

Βαρούχας: «Κανένα πέναλτι στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ανύπαρκτο πέναλτι στην Τρίπολη»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής.

Ατρόμητος-Ιωνικός (Καραντώνης): «Στο γκολ του Ατρομήτου είναι σαφές πως υπάρχει καθαρό φάουλ και σωστά ακυρώθηκε το τέρμα. Σε ένα χέρι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι, δεν υπάρχει καμία παράβαση. Η μπάλα βρίσκει στο στήθος. Στο 63’ σε μια πτώση παίκτη του Ιωνικού στην παράβαση δεν υπήρχε τίποτα και σωστά δόθηκε κίτρινη για θέατρο. Σε μια σέντρα, ο Κουλούρης έπεσε αλλά δεν υπήρχε τίποτα».

Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα (Μανούχος): «Στο 92’ σε μια σέντρα του ΠΑΣ, ο Μπαξεβανίδης άπλωσε το χέρι και σταμάτησε την μπάλα. Σωστά δόθηκε».

Αστέρας-Παναθηναϊκός (Φωτιάς): «Το γκολ του Παναθηναϊκού στο 14’ είναι οφσάιντ. Η Κουρομπύλια σωστά αφήνει τη φάση και σηκώνει μετά, για να δοθεί η παράβαση με το VAR. Ο Αστέρας στο 19’ ζήτησε ένα πέναλτι, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων βρίσκει τον αμυντικό. Στο γκολ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ και σωστά μέτρησε. Στο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Αστέρα, ο Πούγγουρας απλώνει το πόδι και ο μετρ των πεσιμάτων Μπαράλες άλλο που δεν ήθελε. Είναι δύσκολη φάση. Ο Τζήλος στο VAR θα έπρεπε να δει ότι δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο Πούγγουρας έχει βρει αέρα, όχι τον Μπαράλες και είμαι κατηγορηματικός. Επίσης, στην εκτέλεση του πέναλτι υπάρχει λάθος τοποθέτηση των παικτών και ο Μπρινιόλι δεν πατάει τη γραμμή».

Άρης-Παναιτωλικός (Κουτσιαύτης): «Τα τρία πέναλτι ήταν σωστά. Στο τελευταίο που έδωσε υπέρ του Άρη και χάθηκε κιόλας δεν υπήρχε παράβαση. Θα έπρεπε να το δει ο διαιτητής, αλλά δεν επενέβη ούτε και το VAR. Οι διαιτητές δεν πρέπει να χαλαρώνουν όταν ένα ματς έχει κριθεί».

Βόλος-ΑΕΚ (Τζοβάρας): «Στο κόρνερ του Μάνταλου, το VAR δεν μπορεί να διαλευκάνει αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας ή όχι. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει είτε ο βοηθός, είτε η τεχνολογία γραμμής που όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Στο 34’ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Βράνιες, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πόδι του. Το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Βόλου σωστά καταλογίστηκε γιατί ο Σιμόες βρίσκει τον αντίπαλό του. Στον τραυματισμό του Γκαρσία, πηδά ψηλά και βρίσκεται στο έδαφος χτυπώντας στον αυχένα. Σε τέτοιες φάσεις πρέπει να σταματά το παιχνίδι».

ΟΦΗ-Λαμία (Περράκης): «Σε μια επίθεση της Λαμίας με τον Μανούσο, ο τελευταίος έπεσε για να πάρει πέναλτι αλλά σωστά δεν δόθηκε».

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Αϊτεκίν): «Ο Γερμανός έχει δύο περιπτώσεις, στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και στο γκολ του ΠΑΟΚ, που υπάρχουν διαμαρτυρίες για φάουλ. Είναι ίδιες φάσεις και ο Αϊτεκίν έδειξε ότι δεν σφυρίζει τέτοιες φάσεις. Στο πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ στο φινάλε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σβαμπ, όχι στον Ρέαμπτσιουκ, άρα δεν υπάρχει τίποτα».