Άρης: Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο 41 χρόνια μετά

Ο Άρης συνέτριψε τον Παναιτωλικό την Κυριακή (24/10) με 5-1, σημειώνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, για πρώτη φορά ύστερα από 41 χρόνια!

Άρης: Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο 41 χρόνια μετά

Ο Άρης πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετά από 41 χρόνια, σε ένα παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου ισοφαρίστηκε το ρεκόρ πέναλτι σε ένα παιχνίδι, αφού δόθηκαν τέσσερα!

Μετά από 41 χρόνια τέσσερα γκολ στο α' ημίχρονο!

Μόλις ένα γκολ στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του είχε πετύχει ο Άρης, αλλά με τον Παναιτωλικό ήταν πολύ... βιαστικός και πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, για να φτάσει τα πέντε στο παιχνίδι. Όσα γκολ είχε πετύχει και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του συνολικά!

Αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Άρη το παραγωγικότερο μετά από 41 χρόνια στην Α' Εθνική/Super League.

Και αυτό γιατί η προηγούμενη φορά που το κατάφερε ήταν στις 19 Οκτωβρίου 1980, όταν νικούσε τον Απόλλωνα με 6-1, έχοντας προηγηθεί 4-1 από το πρώτο ημίχρονο (1' σουτ Ζήνδρος, 5' κεφαλιά Μπαλλής, 17' σουτ Τσιριμώκος, 22' σουτ Ζήνδρος, 56' κεφαλιά Ζήνδρος, 89' σουτ Τσιριμώκος - 20' σουτ Κρητικόπουλος).

Συνολικά ο Άρης είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο τέσσερα γκολ άλλες πέντε φορές μεταξύ 1970 και 1980. Ποτέ δεν έχει πετύχει περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο για την κατηγορία.

Για όλες τις διοργανώσεις ωστόσο έχει βάλει πέντε γκολ στο πρώτο μισό αγώνα του, και μάλιστα εκτός έδρας. Στις 15 Μαΐου 2016, Έβρος Σουφλίου - Άρης 0-6 (0-5 ημίχρονο) για την Γ’ Εθνική.

Ισοφάριση ρεκόρ με τέσσερα πέναλτι

Τέσσερις φορές το σημείο του πέναλτι έδειξε ο Αρτινός διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας. Τρία κέρδισε ο Άρης, σκοράροντας σε δύο από αυτά, και ένα ο Παναιτωλικός, για να μειώσει στο τελικό 5-1.

Να θυμηθούμε τις άλλες περιπτώσεις, που διαιτητές έδωσαν τέσσερα πέναλτι σε ένα ματς!

15.06.1969: Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 2-4. Ο Αθηναίος διαιτητής Γιάννης Φαμέλης δίνει δύο πέναλτι στον Πανσερραϊκό, ένα γκολ ο Μπιτζίδης και ένα άστοχο ο Τσακίρης. Και άλλα δύο στον ΠΑΟΚ, ένα γκολ του Αφεντουλίδη και ένα του Σαράφη που απέκρουσε ο Κελεσίδης.

30.03.2008: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1. Ο διαιτητής από την Ήπειρο Δημήτρης Κύρκος σφυρίζει δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και σκοράρουν Δημήτρης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Σαλπιγγίδης. και δύο υπέρ του Πανιωνίου, που τα εκτελεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ βάζοντας το ένα, ενώ το άλλο απέκρουσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.

15.03.2015: Κέρκυρα - ΟΦΗ 4-1. Ο διαιτητής από την Αθήνα Χαράλαμπος Καλογερόπουλος δίνει τρία πέναλτι στην Κέρκυρα, που σκοράρει στο ένα με τον Αλέξανδρο Κόντο, ενώ ο Γκιόργκι Λορία αποκρούει αυτά των Ματιέ Γκομές και Σάσα Καϊκούτ. Και δίνει ένα στον ΟΦΗ, που μετατρέπει σε γκολ ο Μάιρον Τζορτζ.

πηγή: www.slgr.gr