Σαν την… κόμπρα περιμένει το λάθος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και πήρε δίκαια τη νίκη σε ένα ματς που επιβεβαίωσε πως δεν συγχωρεί κανένα λάθος.

Σαν την… κόμπρα περιμένει το λάθος ο Ολυμπιακός

Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη ο Βίτορ Περέιρα είχε περιγράψει άψογα τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Πειραιά. Ο Πορτογάλος είχε πει ότι ο Ολυμπιακός περίμενε σαν την… κόμπρα για να χτυπήσει.

Ε, κάπως έτσι ήταν και το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ, αλλά με διαφορετική προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δώσει μπάλα στον ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά αντίθετα είχε πάρει τον έλεγχο και πίεζε. Την ίδια ώρα, όμως, περίμενε το λάθος που θα έκαναν οι Θεσσαλονικείς γιατί τους είχε διαβάσει καλά και ήξερε ότι θα το έκαναν.

Και εκεί είναι όλο το θέμα. Ο Ολυμπιακός είναι… κόμπρα. Δεν θα συγχωρέσει κανένα λάθος θα σε… δαγκώσει. Έτσι την έπαθε ο ΠΑΟΚ στο πολύ καλό διάστημα της ομάδας του Πειραιά. Οι πρωταθλητές γνώριζαν τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, πίεσαν τον Εσίτι και από αυτή την πίεση προήλθαν τα δύο γκολ.

Είχαν δει επίσης ότι η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ θα είχε θεματάκια. Έτσι ο Μαρτίνς έβαλε τον Γκάρι βασικό και με την ταχύτητα του και την άνεση που έχει στο ένας με έναν κατάφερε να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Μαζί με τον Ροντρίγκες παρασύρθηκε και ο Λαλά που έκανε επίσης ένα εξαιρετικό ματς.

Τα πρώτα 45 λεπτά του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά και ίσως να έχει δίκιο ο Μαρτίνς ότι είναι τα καλύτερα του τη φετινή σεζόν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας γι' ακόμα μία φορά έδειξαν ότι περιμένουν το λάθος του αντιπάλου. Κάνουν και τα πάντα για να το προκαλέσουν αυτό και όταν συμβεί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με δύο γκολ στην… πλάτη και ήταν τυχερός που δεν δέχτηκε κι άλλα.