Σπάει τα κοντέρ ο Ευαγγέλου

Το ότι ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου είναι το αγαπημένο παιδί του Άγγλου αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν επιδέχεται καμία αντίρρηση.

Σπάει τα κοντέρ ο Ευαγγέλου

Την περσινή σεζόν ο Αθηναίος ρέφερι είχε τους περισσότερους ορισμούς στο πρωτάθλημα (18) από τον Άγγλο πρόεδρο της ΚΕΔ της ΕΠΟ, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ είτε ως διαιτητής είτε ως υπεύθυνος VAR. Ο Ευαγγέλου, λοιπόν, για το... χόμπι του έβαλε στην τσέπη του κοντά στις 42.000 ευρώ ως διαιτητική αποζημίωση. Δεύτερος στη λίστα ο Φωτιάς από την Πέλλα που εισέπραξε 41.000 ευρώ και την πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων διαιτητών έκλεισαν οι Σιδηρόπουλος (39.000 ευρώ), Παπαδόπουλος (37.000) και Γκορτσίλας (35.000). Οι δύο πρώτοι αποτελούν… κόκκινο πανί για τους Πειραιώτες, καθώς στο περσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στον Βόλο ακύρωσαν κανονικό γκολ του Σουντανί. Σε μία φάση όπου από το ριπλέι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση οφσάιντ, ο εκλεκτός του Κλάτενμπεργκ δεν είχε καλέσει τον διαιτητή Φωτιά να τη δει στο βίντεο και υπέδειξε τον σκόρερ των «ερυθρόλευκων» σε θέση οφσάιντ, χωρίς φυσικά να είναι…

Η φετινή χρονιά στη διαιτησία ξεκίνησε από εκεί όπου σταμάτησε πέρσι, δηλαδή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ συνεχίζει να… στάζει μέλι για τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου και για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα τον ορίζει είτε ως πρώτο διαιτητή είτε ως υπεύθυνο VAR. Και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο… χομπίστας Αθηναίος ρέφερι την πρώτη αγωνιστική ήταν στο VAR στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στη δεύτερη σφύριξε το ματς του Ατρόμητου με τον Παναιτωλικό. Την τρίτη αγωνιστική ήταν και πάλι στο VAR στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ αμέσως μετά, την τέταρτη, ορίστηκε διαιτητής στον αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ιωνικό Νίκαιας. Οι ορισμοί δεν σταμάτησαν εδώ κι ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο ο Ευαγγέλου την πέμπτη αγωνιστική ήταν και πάλι υπεύθυνος στο VAR στο παιχνίδι του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στην έκτη αγωνιστική επιλέχθηκε στα Γιάννινα και σφύριξε τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό.

Και για να κάνουμε… ταμείο, ο ρέφερι έχει τρεις ορισμούς στο VAR και τρεις ως πρώτος διαιτητής. Αυτό σε χρήμα μεταφράζεται 1.000 ευρώ ανά παιχνίδι για να αξιολογεί τις φάσεις από το βίντεο και 1.800 ευρώ ανά αγώνα ως διαιτητική αποζημίωση. Το αγαπημένο παιδί της… εξυγίανσης χαίρει και φέτος της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και θα πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για το… χόμπι που κάνει.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα λεφτά αυτά οι διαιτητές της Σούπερ Λιγκ τα βάζουν στο παντελόνι τους χωρίς να ιδρώσουν και χωρίς να έχουν σφυρίξει ντέρμπι ή δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Άγγλος στα σπουδαία παιχνίδια ορίζει ξένους διαιτητές. Τα χρήματα τα εισπράττουν από εύκολους σχετικά αγώνες της Α’ Εθνικής, από αξιολογημένα ματς της Β’ Εθνικής και από παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας.