Καθοριστικός παράγοντας η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για τις μεταπτώσεις του Εμβιλά

Οι μεταπτώσεις στην απόδοση του Γιαν Εμβιλά που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον περσινό, είναι απόρροια και της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού.

Καθοριστικός παράγοντας η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για τις μεταπτώσεις του Εμβιλά

Το γεγονός ότι ο Γιαν Εμβιλά δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Εμβιλά είναι ολοφάνερο. Από την άλλη, θα μπορούσε να δοθεί και μία εξήγηση για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του Γάλλου, ενός ποδοσφαιριστή που την περασμένη σεζόν είχε κομβικό ρόλο στην πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καθοριστικός παράγοντας στο να μην παρουσιάζεται ο περσινός Εμβιλά είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Λίγο οι τραυματισμοί του, λίγο η περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό, λίγο το γεγονός ότι είχε φτάσει σε σημείο να παίξει ακόμα και με ένεση (με την Αντβέρπ), μπορούν να δώσουν μία εξήγηση για την φετινή του εικόνα.

Βλέποντας κάποιος τα φετινά του νούμερα, μπορεί να διαπιστώσει το εξής: Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και ο Γάλλος έχει παίξει βασικός μόνο στα 6!

Αν θέλετε να το προχωρήσουμε και λίγο περισσότερο, ο Εμβιλά έπαιξε βασικός στην Φρανκφούρτη μετά από 35 μέρες! Μετά από έναν μήνα και κάτι... ψιλά δηλαδή. Η τελευταία φορά που είχε ξαναβρεθεί στο αρχικό σχήμα ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων με την Αντβέρπ στις 16 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου με τα χίλια ζόρια ξεκίνησε και αναγκάστηκε να κάνει ένεση για να καταφέρει να αγωνιστεί.

Το γεγονός ότι ο Εμβιλά πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στην Γερμανία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Από εκεί και πέρα, όμως, στον Ρέντη θεωρούν ότι αν αρχίσει να αποκτάει ρυθμό, τότε θα βρει και τα πατήματά του. Αρκεί φυσικά να μην του ξαναχτυπήσει την πόρτα κάποιος τραυματισμός.