Αναμένοντας τον «εγκέφαλο» του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς χτίζει την ομάδα της νέας περιόδου, ενώ την ίδια περιμένει τα καλά νέα από την υπόθεση του κεντρικού χαφ.

Αναμένοντας τον «εγκέφαλο» του Ολυμπιακού

Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική της ευθεία. Την επόμενη Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βάλει ο Πέδρο Μαρτίνς τις τελευταίες του πινελιές στην ομάδα της νέας περιόδου κι έχοντας μπροστά του το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Europa League.

Ο 48χρονος κόουτς κάνει αρκετές δοκιμές ακόμα και δείχνει να «ψάχνεται». Ειδικά στο τελευταίο φιλικό άλλαξε τα πάντα, ενώ το Σάββατο έχει μπροστά του και ένα ματς με ομάδα επιπέδου Europa League όπως είναι η Γκενκ. Επομένως θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους Πειραιώτες.

Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει να έχει την προσοχή του στραμμένη στο μεταγραφικό κομμάτι. Ο κεντρικός χαφ είναι το σημαντικότερο κομμάτι στο παζλ της ερχόμενης σεζόν. Εδώ που έφτασε το πράγμα δύσκολα θα προλάβει να τον έχει στην προετοιμασία.

Θέλει όμως πως και πως τον παίκτη που θα είναι ο «εγκέφαλος» της νέας ομάδας, ο ηγέτης της στη μεσαία γραμμή και αν είναι δυνατό ο ηγέτης του νέου Ολυμπιακού. Ο νευραλγικός χώρος της μεσαίας γραμμής απαιτεί προσοχή στις κινήσεις και η διοίκηση των Πειραιωτών αν και έχει χάσει χρόνο με περιπτώσεις όπως του Αράο προσπαθεί να φέρει εις πέρας τις αποστολές που της έχει αναθέσει ο κόουτς.

Ο χαφ της Φλαμένγκο δεν αναφέρθηκε τυχαία. Είναι μία επιλογή του προπονητή και στον Ολυμπιακό επιχειρούν να ικανοποιήσουν το «θέλω» του. Ακόμα στη Βραζιλία επιμένουν ότι ο παίκτης θα φύγει για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα το όνομα του Μιγκέλ Βελόζο επέστρεψε στην καθημερινότητα μας, ενός παίκτη που έχει μείνει ελεύθερος από τη Τζένοα. Ο Ολυμπιακός το «ψάχνει» και ο Πέδρο Μαρτίνς που θα αρχίσει από το Σάββατο να μοντάρει την ενδεκάδα περιμένει τον χαφ. Στο μυαλό του Πορτογάλου αυτή η μεταγραφή είναι ως ο εγκέφαλος του νέου Ολυμπιακού.

Ίσως και λόγο της σημασίας και της σοβαρότητας της οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν τη σωστή επιλογή. «Κάηκαν» πέρσι από επιλογές τύπου Οτζίτζα και Ζιλέ και προσέχουν περισσότερο παρόλο που πλέον υπάρχει και η πίεση του χρόνου.