ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΕΝΚ: Το πρώτο δυνατό τεστ για την Ευρώπη

Στο σαββατιάτικο φιλικό με την Γκενκ ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει φανέλα βασικού σε όσους δεν ξεκίνησαν κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν. Ουσιαστικά θα πάει με τους παίκτες που θεωρούνται πιο... ενδεκαδάτοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΕΝΚ: Το πρώτο δυνατό τεστ για την Ευρώπη

Κόσμο και κοσμάκη άφησε εκτός ενδεκάδας με την Σιντ Τρούιντεν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα ποδοσφαιριστές που είτε είναι εναλλακτικές επιλογές, είτε δύσκολα θα παραμείνουν στο ρόστερ.

Αν εξαιρεθούν δηλαδή οι Γιαννιώτης, Κούτρης και Καμαρά, οι υπόλοιποι δεν είναι παίκτες που υποτίθεται ότι είναι στη γραμμή των πρώτων επιλογών.

Με αντίπαλο την Γκενκ πάντως αναμένεται να σταματήσουν και οι πειραματισμοί με τα συστήματα από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς. Ούτε τριάδα πίσω, ούτε 4-3-3 με Ρομαό, Καμαρά, Ανδρούτσο στα χαφ, ούτε π.χ. Νικολάου στο κέντρο της άμυνας.

Το Σάββατο που ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο του φιλικό επί βελγικού εδάφους, ο Πορτογάλος φαίνεται ότι προσανατολίζεται να ξεκινήσει τις πρώτες του “πρόβες” ενόψει των προκριματικών.

Να δούμε δηλαδή το δίδυμο Σισέ – Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Τον Ομάρ και έναν εκ των Τσιμίκα ή Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας. Πάλι τον Ρομαό με τον Καμαρά στα χαφ λογικά, μιας και ακόμη δεν έχει αποκτηθεί ο χαφ. Επίσης, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο και τον Λάζαρο στο ένα “φτερό” και τον Ποντένσε να διεκδικεί επίσης θέση βασικού.

Σίγουρα θα είναι σε πρόσωπα ένας πολύ διαφορετικός Ολυμπιακός από αυτόν που είδαμε με τη Σιντ Τρούιντεν. Και από τη στιγμή που ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος και το ματς με την Γκενκ είναι επιπέδου Γιουρόπα Λιγκ, είναι λογικό ο Μαρτίνς να προσανατολίζεται στους θεωρητικά πιο βασικούς να ξεκινήσει κόντρα στην ομάδα του Νίκου Καρέλη.