Ολυμπιακός: Κρυψίνους ο Μαρτίνς με την ενδεκάδα στα Γιάννενα

Ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να μην αφήσει να εννοηθούν πολλά πράγματα από την τελευταία προπόνηση ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα (17/10, 20.30). Το 4-4-2 που φαντάζει αουτσάιντερ και η «μάχη» των φορ.

Ολυμπιακός: Κρυψίνους ο Μαρτίνς με την ενδεκάδα στα Γιάννενα

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφηνε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα, ότι θα έκανε «πρόβα» ενδεκάδας για τα Γιάννενα στην τελευταία προπόνηση που έγινε στον Ρέντη, αλλά... μάταια περίμεναν όσοι ήθελαν να μάθουν τις σκέψεις του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποδεικνύεται κρυψίνους. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό δεν θέλει να βγαίνουν πολλά προς τα έξω, ούτε καν να «φωτογραφίζει» ποδοσφαιριστές που μπορεί να έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα. Ίσως το κάνει για να τους έχει όλους σε εγρήγορση. Ενδεχομένως να το κάνει και για να μην φτάνουν τα μαντάτα στο αντίπαλο «στρατόπεδο».

Η ουσία είναι ότι λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στους «Ζωσιμάδες» πλανάται το ερώτημα. Ποιον από τους Τικίνιο ή Ελ Αραμπί θα δούμε στην κορυφή της επίθεσης; Κι όλα αυτά, επειδή φαίνεται ότι το 4-4-2 δεν κερδίζει έδαφος και μάλλον οδεύει προς επαναφορά του 4-3-3 ή του 4-2-3-1. Με έναν φορ στην αιχμή του δόρατος.

Το ερώτημα λοιπόν έχει να κάνει με το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα τους δούμε μαζί. Απλώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ελ Αραμπί θα τραβηχτεί στα πλάγια και ο Τικίνιο στην κορυφή. Δεν θα τους δούμε λογικά με το σχήμα που τους είδαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες θέσεις, δεν βγαίνει σοβαρή άκρη πλην της αμυντικής τετράδας (και του Βατσλίκ φυσικά) που μοιάζει ως δεδομένη (αν και με τον Μαρτίνς τίποτα δεν είναι δεδομένο). Δηλαδή οι Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ δύσκολα θα κουνηθούν από την ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα επικρατεί το... χάος. Οι δύο Καμαρά θέλουν να παίξουν αλλά προέρχονται από τα επίπονα ταξίδια στην Γουινέα, ο Κούντε περιμένει την ευκαιρία του, ο Μπουχαλάκης εμφάνισε σημάδια κόπωσης με την Εθνική και ο Εμβιλά έπαιξε για τελευταία φορά βασικός στις... 16 Σεπτεμβρίου με την Αντβέρπ. Πριν από έναν μήνα.

Στους εξτρέμ ο Μασούρας μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον. Εντούτοις, φρόνιμο είναι να περιμένουμε περίπου δύο ώρες πριν από τη σέντρα. Όλο και κάποια έκπληξη θα ετοιμάζει ο Μαρτίνς. Όπως κάνει σχεδόν σε κάθε φετινό παιχνίδι...