Ολυμπιακός: Η σωστή διαχείριση θα φέρει τη διπλή κορυφή

Για άλλη μία φορά ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ του Ολυμπιακού προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να βγουν αλώβητοι από άλλη μία δύσκολη σειρά αγώνων. 

Ολυμπιακός: Η σωστή διαχείριση θα φέρει τη διπλή κορυφή

Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν για αυτή την περίοδο και το προπονητικό κέντρο του Ρέντη αρχίζει και πάλι να παίρνει ζωή. Ο μεγάλος αριθμός διεθνών που έχει ο Ολυμπιακός αναγκάζει συνεχώς την ομάδα του Πειραιά να μένει με λίγους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στη διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και μάλιστα έχουν μπροστά τους άλλη μία απαιτητική εβδομάδα, αφού θα πρέπει να αγωνιστούν κατά σειρά με ΠΑΣ Γιάννινα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ΠΑΟΚ.

Η αποστολή των πρωταθλητών μόνο εύκολη δεν είναι, κάτι που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τους συνεργάτες του. Φυσικά άπαντες στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα αύριο. Παραδοσιακά οι «Ζωσιμάδες» αποτελούν μία από τις δυσκολότερες εξόδους του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα των Ιωαννίνων βρίσκει τον τρόπο να ζορίζει τους Πειραιώτες και αυτό σκοπεύει να κάνει και αύριο. Μάλιστα φέτος οι Ηπειρώτες έχουν ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις τους, καθώς είναι αήττητοι στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός της νίκης, αυτό που απασχολεί τον Μαρτίνς είναι και πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ της ομάδας του για να φέρει εις πέρας τη δύσκολη τριάδα αγώνων. Το ροτέισον μοιάζει επιτακτικό, ωστόσο η νίκη και στα τρία παιχνίδια που έρχονται είναι εξίσου σημαντική. Ίσως το ματς στη Φρανκφούρτη να έρχεται σε δεύτερη μοίρα λόγω του ότι ο Ολυμπιακός ακόμα και με ισοπαλία θα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μετά το πέρας τριών αγωνιστικών. Η ευκαιρία όμως να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά από την Άιντραχτ σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορους τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θέλουν να κάνουν αποφασιστικά βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ανακάτεμα της τράπουλας στην ενδεκάδα από τον Μαρτίνς είναι αυτό που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να βγει αλώβητος και από αυτή τη δοκιμασία με τα τρία παιχνίδια. Λύσεις όπως αυτή του Γκάρι Ροντρίγκες, που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα, ίσως βοηθήσουν τον Πορτογάλο προπονητή να πάρει αυτό που θέλει. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά φέτος που η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να δώσει μέσα σε μία εβδομάδα τρία παιχνίδια.

Στις δύο προηγούμενες οι πρωταθλητές είχαν νικήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα είχαν νίκη και ισοπαλία. Η πρώτη ήρθε κόντρα στον Ατρόμητο και η δεύτερη πρόσφατα με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Μέσα σε επτά μέρες η ομάδα του Πειραιά έχει την ευκαιρία, σε περίπτωση που νικήσει και τα τρία παιχνίδια, να παραμείνει πρώτη στον όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και παράλληλα να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Βέβαια για να ανέβει πρώτη στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει ο Βόλος να ηττηθεί είτε από τον ΠΑΟΚ είτε από την ΑΕΚ.

Όπως και να έχει, στον Ολυμπιακό ξέρουν πολύ καλά πώς πρέπει να διαχειριστούν τους τρεις αγώνες που ακολουθούν. Αυτό που μένει είναι να αποδειχθεί στην πράξη και να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμες παίκτες, έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να ολοκληρώσουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες και προβλήματα άλλη μία δύσκολη εβδομάδα.