Μεταξάς: «Να μπούμε με θάρρος και να παίξουμε με ψυχή με τον Ολυμπιακό»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό.

Μεταξάς: «Να μπούμε με θάρρος και να παίξουμε με ψυχή με τον Ολυμπιακό»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς πριν τα παιχνίδια της ομάδας του παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και αυτό έκανε και τώρα πριν τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του δεν πρέπει να φοβηθούν τον αντίπαλο τους.

Αναλυτικά ο Ηρακλής Μεταξάς μίλησε:

Για το εάν σε ματς όπως με Ολυμπιακό παίζει πιο πολύ ρόλο η τακτική ή η ψυχή: «Η ψυχή. Το είπα στα παιδιά και κάθε μέρα το λέω. Το πρώτο που θέλω είναι να μπούμε μέσα με θάρρος, να μη φοβόμαστε τον αντίπαλο. Να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να παίξουμε μπάλα, όποιο αποτέλεσμα έρθει μετά δεκτό. Δεν θέλω να είμαστε φοβισμένοι και να γυρίζουμε προς τα πίσω τη μπάλα».

Για το εάν μπορούν οι παίκτες λειτουργήσουν με αυτοπεποίθηση όπως στα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: «Αν έχεις κάνει κάτι μία φορά, γιατί να μην το κάνεις και δεύτερη. Πιο εύκολα από το να το κάνεις την πρώτη φορά που δεν το περιμένεις κανείς. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και το θάρρος και μιλάμε για ποδοσφαιρικό θάρρος γιατί τα παιδιά είναι θαρραλέα. Και στο τελευταίο παιχνίδι δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο αλλά φοβήθηκαν να παίξουμε με αυτό τον σχηματισμό, το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Θέλω να ανοίγουν προς τα μπροστά και να πηγαίνουν για το γκολ, προς την αντίπαλη εστία, αυτό το θάρρος εννοώ».

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Έχουν πολλά διαφορετικά δυνατά. Βάζουν δηλαδή με τον Αστέρα Τρίπολης ένα γκολ και μετά περιμένουν στο 1/3 του γηπέδου και τους βγαίνει και βάζουν το δεύτερο. Με τη Φενερμπαχτσέ ήταν πολύ δυνατοί στις αντεπιθέσεις, θα μπορούσαν να βάλουν άλλα δυο-τρία. Και με άλλες ομάδες πιέζουν ψηλά, δεν είδα μεγάλη αδυναμία. Πρέπει να σταθούμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς, να μη σκεφτούμε πολύ τι κάνει ο αντίπαλος, γιατί ξέρουμε ότι έχει μεγάλες επιτυχίες ο Ολυμπιακός. Και εμείς φέτος κάναμε κάποιες επιτυχίες, με το θάρρος που δείξαμε ειδικά στα πρώτα δυο παιχνίδια, μπορώ να πω και με τον ΟΦΗ που βγάλαμε τεράστιες ευκαιρίες, με αυτό το θάρρος θέλω να δω τα παιδιά στο γήπεδο. Και αν είναι ο κόσμος κοντά μας που πιστεύω θα είναι, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το εάν το γεγονός που είναι αήττητες οι δυο ομάδες δείχνει την τακτική και δυναμική τους: «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε από τις 5 αγωνιστικές συμπεράσματα».

Για τις απουσίες: «Αγωνιστικά μόνο ο Λώλης που ήταν στα κρούσματα με την Εθνική Ελπίδων, είναι όμως καλά, επέστρεψε στα Γιάννινα. Απών ο Αλέξης Τριάδης και φυσικά ο Πέδρο Κόντε. Όλοι οι άλλοι είναι μαζί μας».

Για το εάν οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την προετοιμασία: «Μας δυσκολεύει είναι η αλήθεια. Για να παίξουμε μπάλα, πρέπει η μπάλα να κυλάει. Από τη στιγμή που έχει νερά και δεν κυλάει , δύσκολο να διδάξουμε το κομμάτι αυτό. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα».