Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League και της ΕΠΟ για την κεντρική διαχείριση.

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση

Εκδικάστηκε σήμερα (14/10) η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Λίγκας και της ΕΠΟ για την απόφαση της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-2024. Η εκδίκαση της προσφυγής διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες στο διαιτητικό δικαστήριο. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αφού όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του αυτό έγινε για να μη χάσει η ΠΑΕ τις προθεσμίες και να δικαστεί κι εκεί η υπόθεση σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο δηλώσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την υπόθεση.

«Πράγματι ο Ολυμπιακός άσκησε αγωγή με αντικείμενο την ακύρωση της απόφασης. Το κάναμε σε περίπτωση που το διαιτητικό κρίνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση. Το δικαστήριο σας όμως, έχει μετα βεβαιότητας δικαιοδοσία. Η δικαιοδοσία του δικαστηρίου σας στηρίζεται στον ίδιο το νόμο και δεν νοείται κατάργηση της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου σας. Σύμφωνα με το νόμο, η διαιτησία του δικαστηρίου σας είναι υποχρεωτική. Η προκήρυξη λέει ότι αρμόδια για ακύρωση αποφάσεων είναι τα διαιτητικά όργανα. Το ίδιο προβλέπει και η ΕΠΟ. Τόσο ο νόμος όσο και το καταστατικό της ΕΠΟ, όσο ο κανονισμός και το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ προβλέπουν υποχρεωτική δικαιοδοσία του δικαστηρίου σας», ανέφερε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η άσκηση αγωγής μας δεν πρόκειται να ερμηνευτεί σαν πρόταση ακύρωσης της διαιτησίας μας με τη λίγκα. Την κάναμε για να μην απωλέσουμε τις ημερομηνίες με το πολιτικό δικαστήριο, σε περίπτωση που μια στις χίλιες το δικαστήριο σας αποφανθεί ότι δεν έχει δικαιοδοσία. Η ολιστική μελέτη λέει ότι θα πρέπει να εξεταστεί η κεντρική διαχείριση, δεν ζητάει να επιβληθεί και δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε.

Μέχρι τώρα ουδείς γνωρίζει τι αποφάσισε η ΕΠΟ, ούτε έχει κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο τροποποίηση του καταστατικού. Ότι και να λέει σε κάθε περίπτωση, η τροποποίηση, υπερισχύει ο νόμος».

Η πειραϊκή ΠΑΕ ζήτησε να υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό, ενώ η αντίδικος πλευρά ήθελε να υπάρξει νέα αναβολή στην εκδίκαση. Οι Πειραιώτες στάθηκαν ακόμη στο τι υποστηρίζει η UEFA, η οποία δεν ζητάει κεντρική διαχείριση από κανένα πρωτάθλημα.