Γιαννίκης: «Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους»

Την πρώτη του εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ έκανε ο Αργύρης Γιαννίκης. Διαβάστε όσα είπε. 

Γιαννίκης: «Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους»

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο την Κυριακή (17/10) στο ΟΑΚΑ και ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου ως προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα στοιχεία που θέλει να περάσει ενώ τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει τίτλους η ΑΕΚ.

Ποιο είναι το πλάνο και η φιλοσοφία: «Η φιλοσοφία μου είναι ταχεία ανάπτυξη, αξιοποίηση χώρου, ένταση στο πρέσινγκ, τακτική ευελιξία. Τα έχουμε δει και στον ΠΑΣ».

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις: «Δεν σκέφτομαι σε προβλήματα, αλλά σε λύσεις. Κοιτάζω να αξιοποιήσω παίκτες ανάλογα. Γεμίσαμε με την επιστροφή του Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά.

Δεν μιλάμε για προβλήματα, αλλά για πλάνο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να το δεχθεί και να το δουλέψει η ομάδα».

Για το πλάνο: «Είναι ο τρόπος-πλάνο που σκέφτομαι που οι παίκτες έχουν ποιότητα και να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες».

Για τους στόχους του: «Ξέρω που ήρθα, κοιτάμε τους γρήγορους στόχους που ίσως να σας είναι βαρετοί, να γνωρίσω παίκτες και συνεργάτες, ώστε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Έχω μιλήσει την Κυριακή, είμαι φιλόδοξος, τα έχουμε πει.

Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ και η ομάδα να πηγαίνει στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσει κάθε αντίπαλο. Δεν πας στην Γερμανία αν κάνει τη σχολή και σου λένε έτσι θα παίξεις. Παίρνεις τα στοιχεία που εσύ πιστεύεις. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να το παίξουν αυτό.

Το παρελθόν δεν με νοιάζει δεν μπορώ να το αλλάξω. Με νοιάζει από την Κυριακή το βράδυ και μετά. Η ΑΕΚ έχει μία εικόνα με ένα συνάδελφο και δεν κρίνω. Με νοιάζει τι βλέπω από τη Δευτέρα και να εξελίσσω συνεχώς την ομάδα πάνω σε αυτό.

Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους, αλλά να δούμε πρώτα τι χρειάζεται ώστε η ομάδα να εμπεδώσει έναν τρόπο παιχνιδιού και δουλεύουμε καθημερινά

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Οι ερωτήσεις είναι πάντα με το παρελθόν, όταν ξεκινάς κάτι νέο είσαι συνειδητοποιημένος. Να χτίσουμε τρόπο παιχνιδιού που να είναι ελκυστικός και ισορροπημένος. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν το έχω αναλύσει, δουλεύεις πάνω στα πράγματα που έχεις.

Για το συμβόλαιο: «Δεν θα πω για το περιεχόμενο του συμβολαίου. Δεν δουλεύω καθημρινά για το συμβόλαιο, με ενδιαφέρει η εξέλιξη της ομάδας, δεν σκέφτομαι συμβόλαια".

Για το πρέσινγκ: «Το πρέσιγνκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Η ποιότητα θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα πάνω στο πλάνο, να είμαστε ανταγωνιστικοί και αν κερδίζουμε παιχνίδια».

Για το επόμενο ματς: «Σίγουρα θα ξεκινήσουμε ένα σύστημα την Κυριακή, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα ακολουθήσουμε όλη τη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας είναι γνωστοί»

Για τις συζητήσεις: «Είχαμε φανταστικές συζητήσεις δεν χρειάστηκα δεύτερη σκέψη. Πιστεύω ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, με έμπειρο προπονητή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουμε με νίκη.

Στόχος είναι να κερδίσουμε πάνω σε αυτό που κάνουμε. Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει αυτό το ποδόσφαιρο μέσα σε 2-3 ματς. Θα γίνει σταδιακά η εξέλιξη, πάνω στο παιχνίδι.

Για το αν θα δούμε νέα πράγματα: «Θα υπάρχουν στοιχεία της δουλειάς που κάνουμε εδώ και πέρα και θα δούμε την Κυριακή στο παιχνίδι».

Για το γήπεδο: «Περιμένω πώς και πώς το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τις επόμενες προπονήσεις. Το γήπεδο είναι κάποτε, θα είναι πανέμορφο, δεν είναι στο μυαλό μου το γήπεδο, αλλά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο».