UEFA Ranking: Θέμα χρόνου να πάει ψηλότερα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να ανέβει αρκετά στην ειδική βαθμολογία της UEFA, που θα τον βοηθήσει σημαντικά στις κληρώσεις της επόμενης χρονιάς.

UEFA Ranking: Θέμα χρόνου να πάει ψηλότερα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με το διπλό που πήρε στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε, δεν έβαλε τις βάσεις μόνο για την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League που οδηγεί απευθείας στους «16». Έβαλε τις βάσεις για να διατηρηθεί στους «ισχυρούς» στις κληρώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2022 στα προκριματικά και να βρεθεί - αν όλα πάνε καλά του χρόνου βέβαια και δεν συμβεί παρόμοιο «ατυχές» περιστατικό τύπου Λουντογκόρετς - στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στο δ’ που θα βρισκόταν φέτος.

Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς στο τέλος θα έκανε καλό στον Ολυμπιακό σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Από την ευρωπαϊκή υπέρβαση που ονειρεύεται έως και τη βελτίωση της δικής του θέσης στο ranking της UEFA. Μετά τη νίκη στην Τουρκία λοιπόν, οι Πειραιώτες παρέμειναν στην 37η θέση, άφησαν πίσω τους την Άιντραχτ με την οποία ισοβαθμούσαν και βάζουν... πλώρη για ακόμη ψηλότερα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μπροστά του παιχνίδια από τα οποία μπορεί να μαζέψει κι άλλους βαθμούς, τόσο στις διπλές αναμετρήσεις με την Άιντραχτ, όσο και στην Αμβέρσα ή στο εντός έδρας ματς με την Φενέρμπαχτσε.

Και δεν υπολογίζονται σε όλα αυτά (ως προς τη συγκομιδή βαθμών για το ranking) η πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρίσκεται στην 37η θέση, αλλά αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε μπορεί να φτάσει ακόμα και στην 33η!

Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έχει 37.000 βαθμούς. Η 36η Μπριζ έχει 38.500 βαθμούς, η 35η Βαλένθια που δεν συμμετέχει φέτος στην Ευρώπη έχει 40.000, η 34η Λεβερκούζεν 43.000 και οι 32ες Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από 43.500.

Κάθε νίκη στον όμιλο του Europa League προσφέρει 2.000 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 1.000. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να «ανέβει» κι άλλο στο ειδικό rankngk και να φτάσει μίνιμουμ στην 35η θέση και να το παλέψει ακόμα και για 33ος, εφόσον οι υπόλοιπες ομάδες αρχίσουν και χάνουν... λάδια.

Σίγουρα θα πρόκειται για μία τεράστια μάχη μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να ξεκολλάει από την 37η θέση πολύ σύντομα και να βάζει πλώρη για πολύ ψηλότερα, με ορίζοντα φυσικά το να βρεθεί του χρόνου έστω στον γ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League (σ.σ. εφόσον πάρει φέτος το πρωτάθλημα και περάσει τους τέσσερις προκριματικούς γύρους).