Το σχέδιο του Μαρτίνς, οι ανάγκες και η δουλειά που θέλει

Ο Πορτογάλος θέλει μία ομάδα που να αρπάζει τον αντίπαλο από τον λαιμό και να πιέζει σε όλο το γήπεδο. Τι φάνηκε από το φιλικό με τη Σιντ Τρούιντεν.

Το σχέδιο του Μαρτίνς, οι ανάγκες και η δουλειά που θέλει

Ο σκοπός των φιλικών αγώνων είναι για να κάνουν τις δοκιμές τους οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές να βρίσκουν ρυθμό. Από κάποια ματς σίγουρα δεν βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά από κάποια άλλα κάτι μπορείς να δεις, κάτι να κρατήσεις και κάτι άλλο να… πετάξεις.

Όσο η προετοιμασία του Ολυμπιακού πηγαίνει προς το φινάλε της τόσο δυναμώνουν τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας στο Βέλγιο αρχικά και στην Ολλανδία στη συνέχεια. Η αναμέτρηση με τη Σιντ Τρούιντεν ανέδειξε κάποια πράγματα στα οποία αξίζει να σταθούμε. Oι «ερυθρόλευκοι» απέναντι τους είχαν μία ομάδα σαφώς πιο έτοιμη.

Πρώτα απ’ όλα τους έντεκα που ξεκίνησαν μαζί σε αυτό το φιλικό δεν θα τους δούμε ξανά, λογικά ούτε σε δίτερμα στο Ρέντη ή στην προετοιμασία. Από ‘κει και πέρα υπήρχαν «θέματα» στην άμυνα. Ο Νικολάου θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μην μείνει στάσιμος και να αξιοποιήσει το ταλέντο που έχει. Για τον Μιράντα θα πρέπει να περιμένουμε. Θέλει χρόνο το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων» που χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να βρει τα πατήματα του.

Ο Μασούρας είναι ποδοσφαιριστής με θράσος που δείχνει ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό. Και πάμε στα πολύ σοβαρά. Ο Μαρτίνς δοκίμασε ένα σύστημα με τρεις χαφ. Από αυτούς ο Καμαρά λειτούργησε έτσι όπως θα ήθελε το σύστημα και λιγότερο ο Ανδρούτσος. Θέλει επίσης μία ομάδα να παίζει πολύ ψηλά και να πιέζει. Προσπαθώντας να βγει αυτό δημιουργήθηκαν κενό στα μετόπισθεν. Για να συμβεί αυτό στο γήπεδο χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

Είναι ένα σχέδιο που προσπαθεί να το δουλέψει ο προπονητής από την πρώτη στιγμή, όμως, με τη Σιντ Τρούιντεν φάνηκε ότι θέλει δουλειά και τα κατάλληλα εργαλεία. Στο δεύτερο σκέλος… κολλάνε οι μεταγραφές που θα γίνουν. Όλοι καταλάβαμε το λόγο για τον οποίο επιμένει από την πρώτη ημέρα ο κόουτς στην απόκτηση κεντρικού χαφ που να ξέρει πολλή μπάλα και να κάνει τα πάντα στο γήπεδο.

Ο Μαρτίνς αυτό το πλάνο έχει για τον Ολυμπιακό και έτσι θέλει να παίζει στο γήπεδο. Φυσικά από ένα φιλικό δεν μπορεί κανείς να… σταυρώσει κανέναν. Άλλωστε αν ήταν να φτάνουμε στους αφορισμούς ας μη γίνονταν τα φιλικά. Είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε όλη του την εικόνα από τη στιγμή που μπήκαν στο γήπεδο Φορτούνης, Λάζαρος και Γκερέρο. Τελειώνοντας να σημειώσουμε ότι ο Μαρτίνς δείχνει μία διάθεση να δοκιμάζει τα πάντα, σχήματα και πρόσωπα μέχρι να καταλήξει εκεί που επιθυμεί για το πως θα παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν.