Προσωπικότητα!

Η είσοδος των Φορτούνη, Λάζαρου και Γκερέρο ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν κι άλλη... προσωπικότητα στο ρόστερ τους.

Προσωπικότητα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκινώντας στις 8 Απριλίου να περνάει από σκανάρισμα τον Ολυμπιακό, είχε πει δύο-τρεις κουβέντες: “Πρέπει να βάλουμε περισσότερη προσωπικότητα στο ρόστερ μας”. Το είπε και στις 8 Μαϊου στην επίσημη παρουσίασή του: “Θα φτιάξω μία ομάδα με προσωπικότητα”...

Αυτή είναι η λέξη – κλειδί: “Προσωπικότητα”. Φορτούνης, Λάζαρος και Γκερέρο μπήκαν στο τελευταίο τέταρτο και η Σιντ Τρούιντεν ένιωσε για τα καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Οι Βέλγοι ένιωσαν στο πετσί τους το ασφυκτικό πρέσινγκ των “ερυθρολεύκων”, κατάλαβαν ότι η είσοδος των τριών είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και πώς τα τελευταία λεπτά του αγώνα θα ήταν... βασανιστικά για τους ίδιους.

Η Σιντ Τρούιντεν πέρασε πρίμα για περίπου 75 λεπτά. Έβγαζε φάσεις στην πλάτη του Ολυμπιακού που έπαιζε με την άμυνά του στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μπέζους είχε προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα στον Ρομαό, το ίδιο και οι Σεμπάλος και Ντούκενς, και έβλεπες έναν Καμαρά να τρέχει για τρεις!

Από τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου και των πρώτων 20 λεπτών θα μπορούσαμε να πούμε ότι έλειψε εώς έναν βαθμό η προσωπικότητα, ο παίκτης που θα έπαιρνε την μπάλα και θα παρέσερνε τους υπόλοιπους.

Δεν γινόταν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μόνος του ο Καμαρά. Ήθελε και συμπαραστάτες.

Είδατε μόλις μπήκαν οι Φορτούνης, Λάζαρος και Γκερέρο τι συνέβη; Ο Βρουσάι πήρε δύο-τρεις προσπάθειες παραπάνω, ο Μασούρας πήρε κάποια μέτρα περισσότερα, ο Καμαρά ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και κάπως έτσι ήρθε το 1-1. Ακόμα και να μην ερχόταν όμως το γκολ του Γκερέρο, η αλήθεια είναι πώς είδαμε διαφορετικό Ολυμπιακό στα τελευταία 15 λεπτά του ματς.

Κατά τ' άλλα, προφανώς και η ομάδα που είδαμε να ξεκινάει σήμερα, δύσκολα θα την ξαναδούμε σε σοβαρό επίσημο παιχνίδι. Αν εξαιρέσεις τον Καμαρά και τον Γιαννιώτη που έχουν πολλές πιθανότητες για βασικοί (σε αυτή την κατηγορία ανήκει εώς έναν βαθμό και ο Κούτρης), όλοι οι υπόλοιποι υποτίθεται είναι για εναλλακτικές λύσεις. Αφήστε δε που ορισμένοι εξ αυτών δεν θα μείνουν κιόλας...

Κατά συνέπεια, οι πρώτες σοβαρές “πρόβες” του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει των προκριματικών του Europa League, θα ξεκινήσουν από το Σάββατο κόντρα στην Γκενκ. Εκεί όπου αναμένεται η ενδεκάδα να έχει περισσότερη προσωπικότητα...