Ολυμπιακός: Εν αναμονή των «υψηλών στροφών» του Βαλμπουενά μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου

Η τριπλέτα αγώνων - «φωτιά» με ΠΑΣ Γιάννινα, Άιντραχτ και ΠΑΟΚ περιμένει τον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου και οι Πειραιώτες αναμένουν μεταξύ άλλων τον Βαλμπουενά σε υψηλές στροφές.

Ολυμπιακός: Εν αναμονή των «υψηλών στροφών» του Βαλμπουενά μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου

Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν έμεινε στο ρόστερ του Ολυμπιακού για να βρίσκεται συνεχώς στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Κι αυτό είναι κάτι που το γνώριζε ο ίδιος. Πλέον, η διαχείρισή του είναι διαφορετική από τον Πορτογάλο τεχνικό. Του δίνει χρόνο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον παίκτη - κλειδί που θα ανατρέψει ορισμένες δύσκολες καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα δεν έχει πιάσει τις γνωστές υψηλές στροφές ο Βαλμπουενά. Τον Σεπτέμβριο δεν κατόρθωσε να κάνει τη διαφορά σε παιχνίδια που χρειάζονταν οι ασίστ του και οι σέντρες - μοιρογνωμόνιο. Κυρίως αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο εμφανίστηκε να έχει ακόμα και άσχημα χτυπήματα στις στατικές φάσεις.

Σε δύο κόρνερ οι αμυντικοί του «τριφυλλιού» απομάκρυναν προτού καν φτάσε η μπάλα στο πρώτο δοκάρι! Δεν θυμίζουν λοιπόν χτυπήματα... Βαλμπουενά οι συγκεκριμένες εκτελέσεις. Προφανώς και δεν είναι κακός, βοηθάει έως έναν βαθμό, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να «ξεκλειδώνει» τις άμυνες τύπου Παναθηναϊκού ή Ατρομήτου με τον τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε στο παρελθόν. Προφανώς δεν του έχουν βγει ορισμένα πράγματα έως τώρα στο παιχνίδι του.

Εννοείται ότι πρώτος ο ίδιος ο «Αστερίξ» έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του και την ίδια στιγμή υπάρχει η βεβαιότητα και στον Ρέντη ότι άμεσα θα δούμε τον «κανονικό» Βαλμπουενά.

Μετά τη διακοπή ακολουθεί η τριπλέτα αγώνων - φωτιά με ΠΑΣ Γιάννινα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ΠΑΟΚ. Εκεί χρειάζονται όλοι. Και φυσικά ο Ματιέ Βαμπουενά, ο οποίος δεν θα έχει την κόπωση που θα έχουν ορισμένοι από τους διεθνείς. Οπότε, ίσως να έφτασε η στιγμή να ξαναβγεί μπροστά, όπως έκανε και τα προηγούμενα δύο χρόνια και ενδεχομένως να πάρει και περισσότερο χρόνο από αυτόν που πήρε τον προηγούμενο μήνα.