Έκανε δοκιμές, είχε «θέματα», αλλά ο Γκερέρο το… βιολί του

Στο 1-1 με τη Σιντ Τρούιντεν ο Μαρτίνς δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, διαπίστωσε αδυναμίες, αλλά χάρη στον Ισπανό ο Ολυμπιακός δεν ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς.

Έκανε δοκιμές, είχε «θέματα», αλλά ο Γκερέρο το… βιολί του

Όσο προχωράει η προετοιμασία τόσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας των φιλικών παιχνιδιών. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Σιντ Τρούιντεν με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αρκετές δοκιμές στο αρχικό σχήμα. Έκανε δοκιμές και σε πρόσωπα και σε σχήματα και σίγουρα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς πιο έτοιμος. Ο Πορτογάλος είδε την ομάδα του να χάνει μέτρα στο γήπεδο στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Είδε επίσης «θέματα» στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι σε έναν σχηματισμό με τρεις χαφ στη μεσαία γραμμή, οι οποίοι δεν λειτούργησαν καλά και αποδείχτηκε πως θέλει μεταγραφή για να μπορέσει να παίξει με αυτόν τον τρόπο. Είδε, όμως, ότι από τη στιγμή που έριξε στο γήπεδο τους δημιουργικούς του ποδοσφαιριστές η ομάδα είχε φάσεις και έβαλε και γκολ με τον Γκερέρο που είναι ασταμάτητος.

Με έναν διαφορετικό σχηματισμό παρέταξε τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Σιντ Τρούιντεν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Μασούρα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούτρη αριστερά και τους Μιράντα, Νικολάου κεντρικό δίδυμο. Ρομαό, Ανδρούτσος και Καμαρά συνέθεσαν την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή με τον Βρουσάι αριστερά, τον Πάρντο δεξιά και τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Το 1-0, τα λάθη και οι μεγάλες αποστάσεις

Ο Ολυμπιακός αν και στο 2’ είχε ένα καλό σουτ από τον Καμαρά που πέρασε άουτ στο 4’ έμεινε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα ένα λάθος του Ανδρούτσου έδωσε τη δυνατότητα στον Ντούκενς να βγει μόνος απέναντι από την άμυνα του Ολυμπιακού και με τον Νικολάου να αδυνατεί να τον προλάβει. Ο επιθετικός της Σιντ Τρούιντεν πλάσαρε σωστά τον Γιαννιώτη και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν σαν να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να βγάλουν πίεση από ψηλά και αυτό επιχείρησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και ο πιο έτοιμος αντίπαλος τους είχε πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι εκμεταλλεύονταν τα εύκολα λάθη του Ολυμπιακού τις μεγάλες αποστάσεις που είχαν οι γραμμές μεταξύ τους και την αδυναμία του διδύμου Μιράντα, Νικολάου και δημιουργούσαν αρκετές ευκαιρίες. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός είχε αρκετά θέματα και δεν μπόρεσε ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά να λειτουργήσει σωστά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τη Σιντ Τρούιντεν να προηγείται 1-0 του Ολυμπιακού που δεν κατάφερε να βγάλει την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων του.

Το... μάζεψε με Βούκοβιτς, ασταμάτητος ο Γκερέρο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Βούκοβιτς αντί του Νικολάου διαπιστώντας πως ο νεαρός αμυντικός είχε αρκετά «θέματα» στο πρώτο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σέρβος στόπερ είχε μία καλή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία των Βέλγων. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είδε τη Σιντ Τρούιντεν να βγάζει πάλι ευκαιρίες και τον Γιαννιώτη να στέκεται καλά στην εστία του διατηρώντας το 1-0. Με το πέρασμα του χρόνου οι Πειραιώτες βρήκαν τα πατήματα τους και στα μετόπισθεν. Έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ελέγξουν το ματς ανασταλτικά.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έδειχνε διάθεση να μπορέσει να ισοφαρίσει την αναμέτρηση, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν είχε στο γήπεδο τον παίκτη που θα δημιουργούσε φάσεις και θα άνοιγε την αντίπαλη άμυνα. Από το 75’ και μετά ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο το βαρύ πυροβολικό. Λάζαρος, Φορτούνης, Μπουχαλάκης και Γκερέρο μπήκαν στο γήπεδο και αμέσως άρχισε να φαίνεται η διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε στον αγωνιστικό χώρο δημιουργικούς ποδοσφαιριστές και αυτό φάνηκε αμέσως. Η ομάδα του Πειραιά έβγαλε πίεση στο γήπεδο και έψαχνε την ισοφάριση. Η Σιντ Τρούιντεν είχε οπισθοχωρήσει και είχε χάσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Έτσι στο 87’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκερέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και σκοράροντας και στο πέμπτο φιλικό.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ: Πιράρ, Τόμασον, Γκαρθία, Ντε Πετέρ, Σεμπάλος, Ντε Μπρόιν, Ντε Σαρτ, Μποτάκα, Ντε Νόρε, Μπεζούς, Ντούκενς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου (46’ Βούκοβιτς), Κούτρης (62’ Τσιμίκας), Ρομαό (75’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (75’ Φορτούνης), Καμαρά, Πάρντο (75’ Λάζαρος), Βρουσάι, Μάνος (75’ Γκερέρο).