Αγκιμπού Καμαρά: Από τη Β' ομάδα της Λιλ βασικός σε Ολυμπιακό και εθνική Γουινέας

Ο Αγκιμπού Καμαρά έλαμψε και με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γουινέας συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που κάνει με τον Ολυμπιακό.

Αγκιμπού Καμαρά: Από τη Β' ομάδα της Λιλ βασικός σε Ολυμπιακό και εθνική Γουινέας

Μέχρι πριν λίγους μήνες ο Αγκιμπού Καμαρά αγωνιζόταν στη Β' ομάδα της Λιλ. Δεν έβρισκε χρόνο στην πρώτη ομάδα της πρωταθλήτριας Γαλλίας με αποτέλεσμα να μη δέχεται να δεσμευτεί με νέο συμβόλαιο. Μερικούς μήνες μετά ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει γίνει βασικός στην εθνική ομάδα της Γουινέας.

Ο Αγκιμπού είδε να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος μπροστά του και αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του. Ο Φρανσουά Μοντέστο ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε και εκείνος που έκανε τα πάντα για να τον πείσει να αφήσει τη Γαλλία για την Ελλάδα. Το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και η παρουσία του καλού του φίλου Μαντί τον έπεισαν να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το βράδυ της Τετάρτης (6/10) ο Καμαρά έπαιξε για πρώτη φορά βασικός σε επίσημο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Γουινέας. Αντιμετώπισε το Σουδάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ σε ένα ματς που έμεινε στο 1-1. Ο Αγκιμπού ήταν ο άνθρωπος που εκτέλεσε στο 56' το κόρνερ και ο Μπαγιό με κεφαλιά σκόραρε για να ανοίξει το σκορ.

Το νέο "διαμάντι" του Ολυμπιακού συνεχίζει το σερί αγώνων και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στη Γουινέα τρίβουν τα χέρια τους με τον Αγκιμπού, αφού χάρη στις συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό βρήκαν ακόμη ένα σημαντικό στέλεχος για την εθνική τους ομάδα.

Ο ίδιος μοιάζει σαν να ζει ένα όνειρο, αφού μέσα σε πολύ λίγους μήνες κατάφερε από τη Β' ομάδα της Λιλ να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό και να κάνει την πρώτη του συμμετοχή και με ασίστ με την εθνική ομάδα της Γουινέας.