Ολυμπιακός: Το πρώτο θετικό σημάδι ενόψει... Κόπα Άφρικα!

Η μη κλήση των Ουσεϊνού Μπα και Γιουσέφ Ελ Αραμπί στις Εθνικές τους ομάδες για τα προκριματικά του Μουντιάλ είναι ένα πρώτο θετικό σημάδι ενόψει... Κόπα Άφρικα.

Ολυμπιακός: Το πρώτο θετικό σημάδι ενόψει... Κόπα Άφρικα!

Η αρχή είχε γίνει στα προκριματικά του Σεπτεμβρίου. Τότε ήταν η πρώτη «ψυχρολουσία» για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Ουσεϊνού Μπα, όταν δεν είδαν τα ονόματά τους στις κλήσεις των Μαρόκο και Σενεγάλης.

Το δεύτερο «χτύπημα» αφορούσε τα παιχνίδια του Οκτωβρίου. Ούτε αυτή τη φορά ήρθαν τα προσκλητήρια για τους δύο άσους του Ολυμπιακού για τα ερχόμενα ματς, επίσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ μέσα στον Οκτώβριο.

Από τη μία ο Πέδρο Μαρτίνς φυσικά και δεν τα έβαψε... μαύρα, όταν πληροφορήθηκε ότι οι δύο ποδοσφαιριστές του δεν θα ταλαιπωρηθούν με τις Εθνικές ομάδες. Θα τους έχει στον Ρέντη και θα τους προετοιμάσει για τα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΣ Γιάννινα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ΠΑΟΚ.

Την ίδια στιγμή όμως αυξάνονται και οι πιθανότητες για να μην βρεθούν τον Ιανουάριο στο Κόπα Άφρικα. Για τον Ουσεϊνού Μπα θα πρέπει από τώρα να το θεωρήσουμε δεδομένο, καθώς φαινεται ότι είναι πολύ πίσω στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ για το κέντρο της άμυνας. Θα πρέπει να προκύψουν κάποιοι τραυματισμοί για να εμφανιστεί ο Μπα μετά από δύο αποκλεισμούς στο κορυφαίο τουρνουά της «Μαύρης Ηπείρου».

Για τον Ελ Αραμπί δεν μπορεί να ειπωθεί αυτή τη στιγμή το ίδιο, καθώς ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς τον έχει πάντοτε στο μυαλό του για το Μαρόκο. Ωστόσο, οι αποκλεισμοί του από τα ματς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου οφείλονται ξεκάθαρα στο ότι δεν βρισκόταν στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών.

Πάντως, αν το Κόπα Άφρικα ξεκινούσε αύριο, τότε οι Ελ Αραμπί και Μπα δεν θα έφευγαν για τις Εθνικές τους και θα έμεναν στον Ρέντη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.