Παναθηναϊκός: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στο Φάληρο, αυτό για το οποίο δούλεψε όλη την εβδομάδα, και με βάση τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί με τις απουσίες και τα προβλήματα μάλλον ευχαριστημένος θα πρέπει να είναι με το 0-0.

Παναθηναϊκός: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Είναι σαφές πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι «πράσινοι» δεν έχουν τη νίκη ως μοναδική επιδίωξη παίζοντας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Από τα πρώτα λεπτά το «τριφύλλι» είχε στηθεί πίσω από το κέντρο και από εκεί με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να «σπάσει» τον ρυθμό του αντιπάλου του, να του «χαλάσει» την οργάνωση του παιχνιδιού του και να μην επιτρέψει στους Μασούρα, Καμαρά να πατήσουν περιοχή.

Την ίδια στιγμή με τον Παλάσιος και τον Βιτάλ επιχειρούσε να κρατήσει την μπάλα όσο περισσότερο μπορούσε στα πλάγια για να πάρουν «ανάσες» τα μετόπισθεν, δημιουργώντας παράλληλα προϋποθέσεις αντεπιθέσεων.

Δεν… ενόχλησε βέβαια τον Βατσλίκ, αφού οι προσπάθειές του ήταν αναιμικές, με κάποια σουτ στα όρια της περιοχής.
Ο Γιοβάνοβιτς είχε «φορτώσει» το κέντρο λοιπόν με συνεχή κίνηση και τρεξίματα, ώστε να καλύπτονται τα μέτρα.

Από το 78’ και έπειτα βέβαια όλος ο Παναθηναϊκός είχε «στρατοπεδεύσει» έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι στήνοντας… οχυρό για να κρατήσει το μηδέν. Είχε φτάσει ο Σισέ να παίζει σέντερ φορ, μια και δεν υπήρχε επιθετικός για να μαρκάρει! Ο στόχος επετεύχθη όμως και αυτό είναι που μετράει…

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Ιταλό πορτιέρε, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σε ντέρμπι «αιωνίων» έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν.