Ήδη τέσσερις χαμένοι βαθμοί στο Φάληρο

Ο κόσμος επέστρεψε στις εξέδρες μετά από σχεδόν δύο χρόνια αλλά ο Ολυμπιακός έχει αφήσει τέσσερις βαθμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ντέρμπι με Παναθηναϊκό και η πρεμιέρα με τον Ατρόμητο έχουν πολλές ομοιότητες. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός. 

Ήδη τέσσερις χαμένοι βαθμοί στο Φάληρο

Το τελικό 0-0 του ντέρμπι «πονάει» περισσότερο τον Ολυμπιακό. Και τον… πονάει όχι γιατί πέφτει από την κορυφή, προς Θεού, ακόμα είμαστε στις αρχές του Οκτώβρη, αλλά γιατί προβλημάτισε με την εικόνα του. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό ανήμπορο να κρατήσει τη μπάλα και να απειλήσει την εστία του Βάτσλικ, δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του και να βρει το τέρμα που θα άλλαζε την κατάσταση.

Όπως είναι λογικό, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σημάδια (πολλά) κούρασης ύστερα από τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης. Και όσο το κορμί κουράζεται, άλλο τόσο δεν θολώνει το μυαλό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την τελική ενέργεια. Την σωστή επιλογή που θα του έδινε το γκολ στο παιχνίδι.

Και σε όλα αυτά, ευθύνη έχει και Πέδρο Μαρτίνς. Το σχήμα με δύο σέντερ φορ (το οποίο δεν του βγήκε ούτε την 1η αγωνιστική) δεν τον δικαίωσε. Οι αλλαγές ήταν καθυστερημένες ενώ και δύο από αυτές ήταν λάθος. Ο Μπουχαλάκης έπρεπε να είχε αντικατασταθεί πολύ νωρίτερα και ο Μαντί Καμαρά έπρεπε να μείνει παραπάνω στο χορτάρι, όντας ο μόνος που προσπαθούσε να παίξει κάθετα και να βρει χώρους.

Όσο περνούσε η ώρα, το ντέρμπι θύμιζε την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. Το δεύτερο… άσφαιρο των πρωταθλητών Ελλάδος στο Φάληρο. Εκεί που ήδη έχει αφήσει τέσσερις βαθμούς και μάλιστα μπροστά στον κόσμο του. Οι φίλοι του γύρισαν στις εξέδρες αλλά δεν το έχουν χαρεί όπως θα ήθελαν. Και αν κόντρα στους Περιστεριώτες είχε κλασικές ευκαιρίες, κόντρα στους «πράσινους» οι καλές του στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τρεις βασικούς αλλά το «πούλμαν» του β’ μέρους του έδωσε τον βαθμό. Έναν «χρυσό» βαθμό στην έδρα από την οποία έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι τις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις. Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι έληξε… χθες. Έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει και σίγουρα πολλά να διορθώσει. Η τριάδα με ΠΑΣ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ΠΑΟΚ θα είναι το ίδιο «καυτή» όσο αυτή που πέρασε.

Υ.Γ: Η εμφάνιση του Κέβιν Λαλά δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Ο Γάλλος βοήθησε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και η απόδοση του μπορεί να τον καθιερώσει στην ενδεκάδα.