Παναθηναϊκός: Τα μετόπισθεν προβληματίζουν τον Γιοβάνοβιτς

Διούδης, Ιωαννίδης, Κώτσιρας και Βέλεθ τέθηκαν νοκ άουτ από το αυριανό (3/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «πονοκεφαλιάζει» για την αποτελεσματικότητα της άμυνάς του

Παναθηναϊκός: Τα μετόπισθεν προβληματίζουν τον Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το αυριανό (3/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τα προβλήματα που προέκυψαν με την ίωση που «χτύπησε» το Κορωπί καθιστούν ιδιαίτερα προβληματική την κατάσταση.

Οι Διούδης, Ιωαννίδης και Κώτσιρας προστέθηκαν στους παίκτες που δεν θα είναι στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δηλαδή τους Βέλεθ, Κουρμπέλη, Σένκεφελντ με συνέπεια οι επιλογές του Σέρβου τεχνικού ειδικά στην συγκρότηση της αμυντικής τετράδας, που θα παρατάξει κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Έτσι στα μετόπισθεν για την ενδεκάδα του ντέρμπι αναμένεται να βρεθούν οι Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας και Σάντσες, ενώ κάτω από τα γκολπόστ θα κάτσει ο Μπρινιόλι, που θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ένα μεγάλο ντέρμπι.

Όσον αφορά το κέντρο όλα είναι ανοιχτά με τον Παλάσιος να είναι υποψήφιος για την θέση του βασικού, ώστε να απασχολεί τους ακραίους μπακ του Ολυμπιακού και να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις «τελειώνοντας» τις φάσεις που πιθανόν να υπάρξουν.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση θα αγωνιστεί πιθανότατα ένας εκ των Καρλίτος και Μακέντα.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν αποκλείεται να προτιμήσει τελικά τον Ιταλό για να κρατήσει τη μπάλα και να έχει έναν παίκτη με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι είτε στην άμυνα στα στημένα, είτε στην επίθεση.

Είναι δεν χαρακτηριστικό ότι λόγω των προβλημάτων ο Γιοβάνοβιτς «επιστράτευσε» τους μονίμως εκτός πλάνων Μπουζούκη και Ενγκμπακοτό, τους οποίους συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» θέλουν να… μικρύνουν το γήπεδο, να παίξουν «σφιχτά» για να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να ανεβάσει το ρυθμό του παιχνιδιού και αν το καταφέρουν να «τελειώσουν» σωστά τις ευκαιρίες που πιθανόν να δημιουργήσουν.

Όσο για την ενδεκάδα οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται από τον Γιοβάνοβιτς το μεσημέρι (3/10) λίγη ώρα πριν αναχωρήσει η αποστολή για το «Γ. Καραϊσκάκης».