Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Δεν είχε λύσεις απέναντι στην οργάνωση... (highlights)

Δεν μπόρεσε ο ελλιπής Άρης να νικήσει τον οργανωμένο Απόλλωνα και το 0-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Πάλι βαθμό με Φέστα οι φιλοξενούμενοι χωρίς να βάλουν ή να δεχτούν τέρμα. 

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0: Δεν είχε λύσεις απέναντι στην οργάνωση... (highlights)

Ο Άρης και ο Απόλλων έμειναν στο 0-0 στο Κλ. Βικελίδης, αποτέλεσμα που σαφώς ικανοποιεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παίρνουν το δεύτερο βαθμό τους μετά την αλλαγή προπονητή και την παρουσία του Τζιανλούκα Φέστα. Ενώ ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει τρίτη σερί νίκη και να ανεβεί περισσότερο βαθμολογικά, καθώς δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα επιθετικά προβλήματά του ενώ είχε κι άλλον τραυματισμό, αυτόν του Ιρακινού Αλί. Ο Απόλλων ήταν καλά οργανωμένος πίσω μετά τα πρώτα λεπτά και τη μεγάλη ευκαιρία του Καμαρά, ενώ είχε σε εξαιρετική κατάσταση το νεαρό γκολκίπερ Κότσαρη. Ενώ είχαν κι οι φιλοξενούμενοι κάποιες καλές επιθετικές στιγμές στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη και όσο περνούσε η ώρα προσπάθησαν να διαφυλάξουν την ισοπαλία.

O Άκης Μάντζιος είχε σημαντικές απουσίες (Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Γκάμα, Μπερτόλιο, Ιτούρμπε) έδωσε ευκαιρία στον Χαΐροβιτς για το βασικό σχήμα, ενώ από την αρχή είχε ξανά τον Ματέο Γκαρσία στην τριάδα πίσω από τον Καμαρά. Για τον Απόλλωνα, ο Τζιανλούκα Φέστα δεν υπολόγιζε σε Βέρχουλστ και Τσιλούλη και είχε αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του με τον Ιωνικό, κυρίως στην επίθεση. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Άρης, με 4-3-3 ο Απόλλων.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και αξιοποιώντας λάθη στην άμυνα του Απόλλωνα, αλλά και καλές ιδέες των παικτών του είχε μεγάλη ευκαιρία στο 4' με τον Καμαρά (έξοχη επέμβαση στο τετ-α-τ-ετ ο Κότσαρης) και μια μικρότερη με τον Εντιαγέ στο 7'. Ο Απόλλων συνήθλε σταδιακά, με τους χαφ του να κάνουν καλή δουλειά και τον Φαν Λα Πάρα μπροστά να δημιουργεί προβλήματα. Όπως και την καλύτερη στιγμή της ομάδας του στο 24', με τον Παμλίδη να πλασάρει και τον Κουέστα να ενεργεί σωτήρια για την ομάδα. Ο Άρης έδωσε περισσότερο χώρο για να μπορέσει να βγάλει αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα κατάφερνε εύκολα παρά τις προσπάθειες των μέσων του περισσότερο (Σάσα, Εντιαγέ) και των εξτρέμ του (Χαΐροβιτς, Ματέο)πιο λίγο. Ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε επαφή του Μπράμπετς με τον Παμλίδη στο 31', αλλά ο Διαμαντόπουλος και ο Πορτογάλος Φερέιρα στο VAR δεν θεώρησαν κάτι αντικανονικό. Οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν το παιχνίδι του Άρη και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, έχοντας μάλιστα και καλές αντεπιθέσεις για να απειλήσουν, δίχως όμως να τις ολοκληρώσουν.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Στην επανάληψη ο Αλί πέρασε στο ματς σε θέση φορ, με τον Καμαρά να πηγαίνει πιο πίσω, με τον Μάντζιο να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ενώ και ο Φέστα ζητούσε από τον Παμλίδη αρκετές φορές να βγαίνει στην κορυφή της επίθεσης πλαισιώνοντας τον Ντάουντα. Με το παιχνίδι να μην έχει φάσεις για μεγάλο διάστημα, ειδικά από πλευράς Άρη που δεν μπορούσε να βρει τρόπους για τελικές προσπάθειες, παρά μόνο κάποιες εξεζητημένες του Εντιαγέ.

Η ατυχία του Αλί που είχε τραυματισμό και αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, με πρόβλημα στο γόνατο και κλάματα απογοήτευσης στον πάγκο, έφερε τον Μάνο στο ματς ως δίδυμο με τον Καμαρά πια στις θέσεις των φορ. Στο 72' ο Λούμορ σούταρε δυνατά με τον Κότσαρη σε καλή θέση. Και στο 73' ο Σάσα επίσης εκτός περιοχές δοκίμασε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και ο μέσος του Άρη είχε σημαντική ευκαιρία στο 76' με το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια να διώχνει σε κόρνερ ο Κότσαρης με έξοχη επέμβαση. Στο 79' ο Ντομίνγκες έδιωξε σωτήρια προ του Καμαρά το γύρισμα του Μάνου, ενώ στο 84' η κοντινή κεφαλιά του Λούμορ από σέντρα του Καμαρά να φεύγει άουτ. Ο Άρης προσπαθούσε με όλες τις δυνάμεις του να πιέσει για να φτάσει στο γκολ της νίκης. Ο Μάνος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 90+2' με δυνατό γυριστό λίγο άουτ, ενώ στην κόντρα το Παπαγεωργίου κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γκάνεα σε πολύ επικίνδυνη φάση για να πάρει το ματς ο Απόλλων.

Μικρογραφία

ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 24' Τζέγκο, 32' Φατιόν, 81' Σλίβκα, 85' Άλβες, 87΄Εντιαγέ, 90+4' Γκάνεα

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (69' Λούμορ), Χαΐροβιτς (55' Αλί - 68' λ.τ. Μάνος), Εντιαγέ, Γκαρσία, Καμαρά

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο, Παμλίδης (75' Μαρτίνες), Φαν Λα Πάρα (83' Παπαγεωργίου), Ντάουντα (83' Ιωαννίδης)