Ολυμπιακός: Κλήθηκε στην Σενεγάλη ο Παπέ Σισέ, αλλά όχι ο Ουσεϊνού Μπα

Ο Παπέ Σισέ κλήθηκε ξανά στην Εθνική Σενεγάλης για τα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στην Ναμίμπια. Δεύτερος σερί αποκλεισμός για τον Ουσεϊνού Μπα που θα μείνει στον Ρέντη.

Ολυμπιακός: Κλήθηκε στην Σενεγάλη ο Παπέ Σισέ, αλλά όχι ο Ουσεϊνού Μπα

Ένα προσκλητήριο παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά και έναν αποκλεισμό επιφύλαξαν οι επιλογές του Αλιού Σισέ για την Εθνική Σενεγάλης ενόψει των διπλών αγώνων της με την Ναμίμπια για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Όπως τον Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σενεγάλης (παρεμπιπτόντως ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2023) κάλεσε τον Παπέ Σισέ.

Ο Αφρικανός στόπερ του Ολυμπιακού ήταν απολύτως λογικό ότι θα δεχόταν το προσκλητήριο από τον Αλιού Σισέ, καθώς η εικόνα του από την αρχή της σεζόν «φώναζε» ότι δεν μπορούσε να λείψει από τις υποχρεώσεις της Σενεγάλης.

Αντιθέτως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα για τον Ουσεϊνού Μπα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είδε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μην βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή του. Θυμίζουμε ότι ούτε τον Σεπτέμβριο είχε κληθεί στα ματς της Σενεγάλης και είχε μείνει στον Ρέντη, όπως θα συμβεί δηλαδή και τώρα.

Την Πέμπτη (30/9) είχε γνωστοποιηθεί ότι εκτός Μαρόκο έμεινε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σε δύο μήνες ακολουθεί η τελική φάση του Κόπα Άφρικα και ενδέχεται οι επιλογές των ομοσπονδιακών τεχνικών του Μαρόκο και της Σενεγάλης που έγιναν για τα ματς του Οκτωβρίου, να «φωτογραφίζουν» σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις επιλογές τους για την κορυφαία διοργάνωση της «Μαύρης Ηπείρου».

Εν ολίγοις, αυξάνονται οι πιθανότητες οι Μπα και Ελ Αραμπί να μην πάνε στο Κόπα Άφρικα, εν αντιθέσει με τον Σισέ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο τουρνουά που θα γίνει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.