Σιμόπουλος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Η Περιφέρεια πρέπει να δώσει όπως η Περιφέρεια Αττικής στην ΑΕΚ»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ., Στράτος Σιμόπουλος είπε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να χρηματοδοτήσει το έργο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως έπραξε η Περιφέρεια Αττικής με το γήπεδο της ΑΕΚ!

Σιμόπουλος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Η Περιφέρεια πρέπει να δώσει όπως η Περιφέρεια Αττικής στην ΑΕΚ»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ., Στράτος Σιμόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και τις τοποθετήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Ιβάν Σαββίδη για το θέμα, όπως και το ότι πρέπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει το έργο, όπως έπραξε η Περιφέρεια Αττικής με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη δήλωση Σαββίδη για το ότι το ίδιο με Παναθηναϊκό-ΑΕΚ, πρέπει να γίνει και με το γήπεδο του ΠΑΟΚ:

«Η εκπομπή έγινε η αφορμή να ακούσουμε και τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σαββίδη να τοποθετούνται επίσημα. Χαιρετίζω τη δήλωση του κ. Σαββίδη που είναι έτοιμος να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε από τη ΔΕΘ ότι θα υπογραφεί μέχρι τέλος του χρόνου το Προεδρικό διάταγμα».

Για την καθυστέρηση που παρατηρείται με το Καυτανζόγλειο:

«Αυτή η ιστορία είναι ΣτΕ, η κυβέρνηση τελείωσε ότι έπρεπε να κάνει. Στο θέμα του Καυτανζογλείου, ναι, υπάρχει μια γραφειοκρατική καθυστέρηση και πρέπει να τρέξει η υπόθεση. Παλεύω κι εγώ να σταματήσει να υπάρχει η καθυστέρηση. Το πρόβλημα δεν είναι το Καυτανζόγλειο. Είναι ένα αγκάθι που θα λυθεί».

Για το ότι πρέπει η Περιφέρεια να συμβάλλει όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ:

«Είναι άλλο το θέμα του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Της ΑΕΚ το θέμα μοιάζει με του ΠΑΟΚ. Ήρθε η Περιφέρεια έδωσε 20 εκ ευρώ και 45 εκ. ευρώ έβαλαν οι επενδυτές. Αυτό το γήπεδο θα το έχει στην κατοχή του ο Ερασιτέχνης. Μπορεί μια τέτοια περίπτωση να είναι και η Τούμπα. Είναι θέμα της Περιφέρειας, του ΑΣ ΠΑΟΚ και του επενδυτή να προχωρήσουν αντίστοιχα. Μπορεί να γίνει μια ίδια ιστορία. Δεν υπάρχει θέμα να μη γίνει. Είναι θέμα Περιφέρειας, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι. Δεν ξέρω με τι όρους θα βάλει τα χρήματα ο επενδυτής. Η Περιφέρεια πρέπει να δώσει όπως η Περιφέρεια Αττικής στην ΑΕΚ. Δεν βλέπω το λόγο να μη θέλει».

Για την προοπτική χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει χρήματα σε ερασιτεχνικά σωματεία. Θα δώσει για τον περιβάλλοντα χώρο και τις αναπλάσεις. Όπως στον Βοτανικό δηλαδή, έτσι μπορεί να γίνει και για την Τούμπα. Είναι έργα που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν μπορεί να δώσει για το γήπεδο. Το γήπεδο της Λεωφόρου δεν ανήκει στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ανήκει στο Δημόσιο».