Λουτσέσκου: «Για μένα ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα ενώ χαρακτήρισε τον Πασχαλάκη ως τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα.

Λουτσέσκου: «Για μένα ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα»

Στην διαδικτυακή εκπομπή του ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Να πάμε ακόμη καλύτερα και να τελειώσουμε τη χρονιά όπως όλοι θέλουμε. Και φυσικά χρειαζόμαστε και τη δική σας θετική αύρα, την ενότητα για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα», είπε αρχικά.

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Πραγματικά αισθάνομαι ότι ποτέ δεν έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε μια τεράστια χημεία με τον σύλλογο και έτσι ένιωσα πως ποτέ δεν έφυγα. Υπάρχει μια ιδιαίτερη χημεία με τους παίκτες που είχα μαζί και στην προηγούμενη θητεία μου και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για το αν οι σχέσεις του με τη διοίκηση είναι άριστες: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι αν υπήρχε πρόβλημα τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Βρίσκομαι εδώ γιατί νιώθω χαρούμενος και καλά. Ο λόγος που γύρισα ήταν γιατί η διοίκηση με ήθελε πίσω και μου το έδειξε. Μπορεί να υπάρξει στη ζωή του ποδοσφαίρου η στιγμή που η γνώμη του προπονητή και της διοίκησης να διαφέρουν και χρειάζεται να χωρίσεις. Αλλά βρίσκομαι πλέον στη θέση που έζησα τα δυο καλύτερα χρόνια της ζωής μου».

Για το ότι μπορεί να παίρνει από τους παίκτες τον καλύτερο τους εαυτό: «Δεν υπάρχει μυστικό. Είναι αποτέλεσμα μιας ποδοσφαιρικής οργάνωσης. Οι παίκτες δουλεύουν και φέρνει αυτό αποτελέσματα. Γνωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές και τις ικανότητες τους, μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος της ομάδας. Η ευθύνη η δική μου είναι να φέρω ισορροπία στην ομάδα και να παίζουν με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι. Να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Για αυτό πολλές φορές μιλάω για ενότητα. Ξέρω πόσο πάθος έχετε για τον ΠΑΟΚ και το χρειαζόμαστε. Γνωρίζετε πως χάσαμε τον τίτλο του 2018 από την ΑΕΚ. Αλλά βρήκαμε τη δύναμη και τη θέληση όλοι μαζί να πάρουμε τον τίτλο και το κάναμε αήττητοι την επόμενη σεζόν».

Για το ρόστερ της ομάδας και αν θα χρειαστεί περαιτέρω προσθήκη τον Ιανουάριο: «Για τον Ιανουάριο θα προσθέσουμε ποδοσφαιριστές που θα φέρουν περαιτέρω ποιότητα στην ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα τώρα θέλουμε να φέρουμε τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα και να αφομοιώσουν όλα όσα θέλουμε. Αυτό ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τώρα να παλέψω με τους παίκτες μου για κάθε ματς ώστε να παίρνουμε νίκες. Σαφώς και κάναμε προσπάθειες να έρθουν παίκτες αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν ήρθαν».

Για τον Πασχαλάκη, τον Μπίσεσβαρ και τον Εσίτι: «Για μένα ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Για τον Μπίσεσβαρ; Θέλει να αισθάνεται την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη. Φανταστικός παίκτης αλλά πρέπει να τον διαχειριστούμε προσεκτικά. Για τον Εσίτι; Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός στο παιχνίδι του αλλά είναι πολύ χρήσιμος, μπορεί να κάνει δουλειά στο κέντρο. Δεν ξέρω αν μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι του, αλλά είναι χρήσιμος σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι κάθε παίκτης να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του. Να θυσιάζονται για την ομάδα, έτσι παίρνεις τίτλους».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και αν είχε άγχος για το ότι αντικατέστησε τον αγαπητό στον κόσμο πρώην προπονητή της ομάδας: «Εχω απόλυτο σεβασμό για όλους τους πρώην προπονητές της ομάδας. Εχει γράψει την δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία αλλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να έχω άγχος γιατί είμαι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ και από τους πιο πετυχημένους στην Ελλάδα. Επομένως δεν είχα κανένα άγχος. Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν μπορώ να πετύχω δεν θα ήμουν εδώ. Εχω απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε».

Για το ότι η Θύρα 4 παραμένει κλειστή και πως νιώθει για αυτό: «Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο που να δίνει τόσο ενέργεια στην ομάδα. Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη σαν την Τούμπα. Κάθε φορά η διαδρομή από το ξενοδοχείο στο γήπεδο την μέρα ενός αγώνα μας δίνει επιπλέον ενέργεια. Μπορεις να συναντήσεις οικογένειες, μεγάλους, μικρούς που σου δίνουν ενέργεια. Στο ματς με την ΑΕΚ, πίστευα κατά τη διάρκεια του αγώνα πως θα μας έσπρωχνε τη νίκη. Εστω και με κλειστή τη θύρα 4. Φανταστείτε πόσο πιο μεγάλη ενέργεια αν ήταν και το πέταλο γεμάτο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα..».