Μίχελ: «Λουτσέσκου όπως Σερ Άλεξ στη Μάντσεστερ και Βενγκέρ στην Άρσεναλ»

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ μίλησε για την εικόνα των «ασπρόμαυρων», τον Μπίσεσβαρ αλλά και τον Λουτσέσκου, αναφέροντας πως θυμίζει το παράδειγμα των Σερ Άλεξ στη Μάντσεστερ και Βενγκέρ στην Άρσεναλ.

Μίχελ: «Λουτσέσκου όπως Σερ Άλεξ στη Μάντσεστερ και Βενγκέρ στην Άρσεναλ»

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ μίλησε για την εικόνα της ομάδας, τον Μπίσεσβαρ, την επιστροφή Λουτσέσκου και την προσέγγισή του στις μεταγραφές αλλά και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε στο Metropolis 95,5:

«Είδα το τελευταίο παιχνίδι στα προκριματικά του Conference League, τα τελευταία τρία παιχνίδια δεν τα έχω δει. Έμαθα τα αποτελέσματα όμως, προσπαθώ να ενημερώνομαι. Χάρηκα ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ παραμένει μια δυνατή ομάδα, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είχε ένα άτυχο αποτέλεσμα στην αρχή, ελπίζω να μην έχει άλλη ήττα και να κατακτήσει τον τίτλο για να δώσει χαρά στον κόσμο του».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν μου έκανε εντύπωση η εμφάνισή του με την ΑΕΚ, έχω την ίδια οπτική με τον Ραζβάν για το ποδόσφαιρο. Είναι ένας παίκτης κλασικό δεκάρι, μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Μου θυμίζει τον Τζάντσον που είχαμε στη Σαχτάρ, που μπορεί να έτρεχε λιγότερο από τον Ντιέγκο, αλλά έδινε πολύτιμες βοήθειες με γκολ και ασίστ. Όταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, τότε παίζει και καλύτερα. Όταν δεν έχει εμπιστοσύνη, τότε πέφτει η ψυχολογία του. Τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ».

Για το πως ήρθε ο Μπίσεσβαρ στον ΠΑΟΚ: «Τον παρακολουθούσαμε όταν έπαιζε στην Τουρκία, είχε πάει ο Κωστίκος να δει τον Τζάλμα Κάμπος και έπαιζε κόντρα στην ομάδα του Καϊσέρισπορ. Είχε κάνει θετική εισήγηση και τους πήραμε και τους δύο. Ο Κωστίκος είδε πολύ σημαντικά πράγματα σε αυτούς τους δύο και έτσι πήραμε την απόφαση να τους αποκτήσουμε».

Για την προσέγγιση του Λουτσέσκου στο στήσιμο της ομάδας: «Η μόνη στρατηγική για μια ομάδα που θέλει να έχει αποτέλεσμα είναι να μην πηγαίνει σε εξ ολοκλήρου αλλαγή του ρόστερ της ομάδας. από την πρώτη στιγμή που δουλεύαμε μαζί ήθελε να παραμείνουν οι παίκτες που ήθελε, για αυτό επέμενε να μείνουν οι Σάχκοφ και Κάνιας. Μπορεί να φέρεις κάποιον καλύτερο ποδοσφαιριστή αλλά να μην κολλήσει στην ομάδα. Για αυτό μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει 2-3 μεταγραφές και να ανανεώνει το ρόστερ της σταδιακά».

Για το αν μίλησε με τον Λουτσέσκου: «Είχαμε μιλήσει κάποιες φορές, τελευταία του στέλνω κανένα μήνυμα για τα αποτελέσματα. Ο Λουτσέσκου είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον ΠΑΟΚ. Οι ομάδες ψάχνουν προπονητή αλλά ο ΠΑΟΚ τον έχει βρει, θυμίζει για παράδειγμα τον Βενγκέρ στην Αρσεναλ, τον Σερ Αλεξ, όταν έχεις τέτοιο προπονητή πρέπει να κάνεις τα πάντα να τον κρατήσεις γιατί πέρασαν δύο προπονητές μετά από εκείνον και δεν είχαν τόσο πετυχημένα αποτελέσματα».

Για το αν μίλησε με τον Σαββίδη: «Μιλήσαμε πριν δύο εβδομάδες, με κάλεσε ο ίδιος για την επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο, κάναμε μια γενική κουβέντα, του έδωσα συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα της ομάδας».

Για την Σλόβαν και την διαφορά που έχει με το 2019: «Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε μόνος του τότε, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν συγκεντρωμένος και το πλήρωσε. Η πίεση δεν είναι ίδια, τότε ήταν στα πλέι οφ και τώρα είναι ματς ομίλων. Η Σλόβαν άλλαξε αρκετά πράγματα από τότε, έφυγε ο βασικός τερματοφύλακας, άλλαξε ο προπονητής, έχει ποιοτικούς παίκτες. Αν ο ΠΑΟΚ είναι συγκεντρωμένος θα είναι καλύτερος και στα δύο παιχνίδια. Πρέπει να μπει με την μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση στο παιχνίδι και μπορεί να τα καταφέρει».