Ολυμπιακός: Η επιστροφή Εμβιλά και η ανατροπή με Κούντε ενόψει Φενέρμπαχτσε

Από εκεί που εθεωρείτο σίγουρη η παρουσία του Πιερ Κούντε στην ενδεκάδα με την Φενέμπαχτσε, η επιστροφή του Γιαν Εμβιλά αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή Εμβιλά και η ανατροπή με Κούντε ενόψει Φενέρμπαχτσε

Στην προπόνηση της Τετάρτης (29/9) που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη αναμένεται να αποκαλύψει ένα μέρος των σκέψεών του ο Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο ματς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (30/9, 19.45).

Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές για το αρχικό σχήμα αναμένεται να γίνουν μεταξύ 13-14 παικτών. Δεν προβλέπεται δηλαδή να γίνει κάποια έκπληξη.

Ειδικά μετά την επιστροφή του Γιαν Εμβιλά στην αγωνιστική δράση και μετά το δείγμα γραφής του Γάλλου στην Τρίπολη που ήταν καλό (φάνηκε να πατάει γερά στα πόδια του δηλαδή), όλα δείχνουν ότι η τριάδα στα χαφ πάει προς «κλείδωμα».

Από εκεί δηλαδή που ο Πιερ Κούντε μετά την εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα με την Φενέρμπαχτσε, ήρθε η επιστροφή του Εμβιλά σε χρόνο - ρεκόρ από τη θλάση για να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Εννοείται βέβαια, ότι ο Κούντε δεν αποκτήθηκε για να παίζει βασικός μόνο με τον Απόλλωνα ή να μπαίνει αλλαγή στα τελευταία λεπτά στον αγώνα της Τρίπολης. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο. Ο Μαρτίνς δεν τον έχει «ξεγραμμένο» από την Κωνσταντινούπολη, αλλά φαίνεται ότι είναι πλέον αουτσάιντερ.

Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τον Κούντε, ο Καμερουνέζος είναι στην προεπιλογή της Εθνικής του για δύο τα ματς του Οκτωβρίου με την Μοζαμβίκη στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.