Απόλλων Σμύρνης - Ιωνικός 0-0: Έριχναν «άσφαιρα» στη Ριζούπολη (highlights)

Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός μοιράστηκαν βαθμούς στη Ριζούπολη (0-0), στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της «Ελαφρά Ταξιαρχίας». Ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ του Μάναλη στο 69' μετά από εξέταση στο VAR. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιλούλης (85').  

Απόλλων Σμύρνης - Ιωνικός 0-0: Έριχναν «άσφαιρα» στη Ριζούπολη (highlights)

Ούτε τώρα ο Απόλλων Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Ιωνικό στη Ριζούπολη στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της ομάδας. Αυτός ήταν και ο πρώτος της βαθμός μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League 1. Τους πέντε έφτασαν οι Νικαιώτες.

Ανώτεροι στο πρώτο μέρος αλλά χωρίς ουσία οι γηπεδούχοι που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιλούλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (85'). Ο Ιωνικός βρήκε δίχτυα με τον Μάναλη στο 69ο λεπτό αλλά το VAR το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Ανώτερος χωρίς ουσία στο πρώτο μέρος

Με πίεση ψηλά και αποφασισμένος να πάρει τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα μπήκε ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς με τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν πρώτοι στις μπάλες, είχαν κρατήσει μακριά από την εστία τους τον αντίπαλο και σιγά-σιγά δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός: Οι καλύτερες φάσεις (vids)

Πιο σημαντικές εκείνες των Ντάουντα (26’) και Τουτουαρίμα (41’) όπου και στις δύο ο Χουτετσιώτης αρνήθηκε το γκολ. Πολλά λάθη από τους Νικαιώτες που έκαναν το χειρότερο ημίχρονο αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Σπανός άλλαξε το σύστημα κατά τη διάρκεια του α’ μέρους αλλά δεν βρήκε λύσεις. Ούτε από τους μέσους του, ούτε από τους ακραίους του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φτιάξει ευκαιρία το συγκρότημα του.

Ανέβηκε ο Ιωνικός, VAR και κόκκινη

Καμία σχέση με το α’ μέρος το δεύτερο 45λεπτο. Ο Ιωνικός ελαχιστοποίησε τα λάθη του, ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και μάλιστα απείλησε τους γηπεδούχους. Τόσο η αλλαγή σχηματισμού όσο και η είσοδος των Κάνιας και Μάναλη έκαναν πιο επιθετικό το συγκρότημα της Νίκαιας, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που δεν μπόρεσε να συνεχίσει την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου.

Γενικά όσου περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Απόλλων δεν έβγαινε με τον ίδιο ρυθμό ενώ ο Ιωνικός έλεγχε την κατάσταση και τον κρατούσε μακριά από την περιοχή του.

Μάλιστα στο 69’, οι Νικαιώτες θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί όταν ο Μπρούνο Άλβες έκανε «τσαφ», ο Μάναλης σκόραρε αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα (ορθώς) ως οφσάιντ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός 0-0

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: -

Κίτρινες: Καμπράλ, Τουράμ
Κόκκινη: Τσιλούλης

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Κότσαρης - Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα - Κάστρο, Φατιόν – Σλίβκα (80’ Φαν Λα Πάρα), Σαχλί (46’ Παμλίδης), Ντάουντα (72’ Ιωαννίδης) - Τσιλούλης.
ΙΩΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Χουτεσιώτης – Μύγας (61’ Κωνσταντινίδης), Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος - Ρομαό, Ντάλσιο – Ματσούκας (86’ Μπουένο), Άοσμαν (64’ Κάνιας), Καμπράλ (64’ Μάναλης) - Τουράμ.