ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Άντεξαν οι Κρητικοί στην «πολιορκία» (highlights)

Μπορεί να είχε δοκάρι ο ΟΦΗ στο 72’ για να φύγει νικητής από τα Γιάννενα, αλλά ο ΠΑΣ κυριάρχησε συνολικά στο 1-1 των «Ζωσιμάδων» και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο. 

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Άντεξαν οι Κρητικοί στην «πολιορκία» (highlights)

Βαθμούς μοιράστηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες» (1-1), αλλά αν αδικεί κάποιον το σκορ, αυτοί είναι σίγουρα οι γηπεδούχοι! Μπορεί ο ΟΦΗ να είχε το δοκάρι με τον Ντουρμισάι στο 72’, αλλά ο Επασί είχε μία από τις πιο έντονες βραδιές της καριέρας του, καθώς ο ΠΑΣ ανά πάσα ώρα και στιγμή δημιουργούσε σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. Τελικά, κανένας δεν πήρε το τρίποντο και σίγουρα ο μεγάλος κερδισμένος, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν ο ΟΦΗ.

Κυριάρχησε ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά βρέθηκε πολύ νωρίς στο να κυνηγάει το σκορ. Μέσω του VAR ο ΟΦΗ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, καθώς στο 9’ ο Εραμούσπε βρήκε χαμηλά στο πόδι τον Λάμπρου και ο Νέιρα εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους και αφιέρωσε το γκολ στους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Έως τότε ο ΠΑΣ είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Μορέιρα (4’) και Πίρσμαν (8’).

Από τη στιγμή λοιπόν που έγινε το 0-1, οι Γιαννιώτες πήραν ακόμα περισσότερο μπρος και αφού πρώτα απείλησαν με τους Σάλιακα (16’) και Κάργα (20’), ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μιλιντσεάνου στο 22’. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, το παιχνίδι «άνοιξε» για τα καλά, με τον ΠΑΣ όμως να είναι η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες.

«Ξύπνησε» μετά το 70’ ο ΟΦΗ που είχε δοκάρι

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν μία από τα... ίδια. Έως και το 70’ δηλαδή όπου ο ΠΑΣ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος ως προς τις απειλητικές διαθέσεις προς την εστία του Επασί. Στο 47’ ο Σνάιντερ πλάσαρε άουτ, στο 50’ ο Πίρσμαν σούταρε πάνω από τα δοκάρια, στο 56’ ο Εραμούσπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 60’ είναι η φοβερή ευκαιρία του ΠΑΣ, με τον Πίρσμαν να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, τον Περέα να προσπαθεί να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά να τον προλαβαίνει ο Γιαννούλης και στη συνέχεια ο Μορέιρα νικήθηκε από κοντά από τον Επασί. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κάργας έστειλε την μπάλα ελάχστα άουτ με κεφαλιά. Ο ΟΦΗ άρχισε να «ξυπνάει» μετά το 70’, έχοντας ως μεγαλύτερη ευκαιρία το φοβερό σουτ του Ντουρμισάι που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 72’. Αλλά γενικότερα οι Κρητικοί δεν είχαν να επιδείξουν περισσότερα πράγματα. Ο ΠΑΣ πίεσε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 22’ Μιλιντσεάνου - 9’ πέν. Νέιρα

Κίτρινες: 42’ Μπαλογιάννης, 48’ Πασαλίδης, 51’ Γκαγιέγος.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα (93' Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78' Τριάδης).

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (56' Διαμαντής, 65' Κοροβέσης), Γιαννούλης, Νέιρα (83' Σελίμοβιτς), Γκαγιέγος, Μπαλογιάννης (65' Ντε Γκούζμαν), Ντουρμισάι, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (84' Γρίβας).