Ολυμπιακός: Η εύκολη διαχείριση νίκης και τα λάθη που εντόπισαν οι Τούρκοι!

Ο Ολυμπιακός πέρασε δίχως την παραμικρή αντίσταση από τον Αστέρα Τρίπολης, έκανε και την απαιτούμενη διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο λόγω Φενέρμπαχτσε, αλλά υπάρχουν και λάθη που δεν θα συγχωρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Αναφορές στον Βατσλίκ κάνουν οι Τούρκοι.

Ολυμπιακός: Η εύκολη διαχείριση νίκης και τα λάθη που εντόπισαν οι Τούρκοι!

Πολλές φορές έχουμε αναδείξει ότι η στατιστική υπηρεσία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο για να καταγραφούν κάποια γεγονότα, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχουν στιγμές που είναι παραπλανητική.

Όπως για παράδειγμα συνέβη στο ματς της Τρίπολης. Ο Αστέρας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έχοντας 9 τελικές έναντι 7 των Πειραιωτών. Επίσης, φαίνεται ο Βατσλίκ να έχει κάνει 5 επεμβάσεις και ο Νίκος Παπαδόπουλος μόλις 1.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η στατιστική υπηρεσία κατά κάποιο τρόπο λέει… ψέματα. Βλέποντας το παιχνίδι, ξεκάθαρα και δίχως αμφιβολία, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους Αρκάδες. Οι δε επεμβάσεις του Βατσλίκ ήταν σε κάποια μακρινά σουτ που ήταν άψυχα κιόλας.

Πήρε μία εύκολη νίκη, έκανε και σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος (ηθελημένα ή μη, δεν έχει μεγάλη σημασία) και στο τέλος έφυγε με το τρίποντο από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Οι τελικές του Αστέρα δεν ήταν κραυγαλέες φάσεις τύπου Λαμίας, που είχε τη δυνατότητα να μετατρέψει πριν από μία εβδομάδα το 0-2 σε 2-2.

Από εκεί και πέρα βέβαια, υπήρχαν και στιγμές στην αναμέτρηση που έγιναν κάποια λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, που θα έπρεπε να αποφευχθούν. Το σημαντικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι ότι ήταν ελάχιστα. Το κακό, ωστόσο, είναι ότι ο Ολυμπιακός κόντεψε να βάλει μόνος του στο παιχνίδι τον Αστέρα σε μία βραδιά που οι αρκάδες δεν είχαν να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο.

Αυτή τη φορά δεν ήταν μία κακή εκτίμηση σε τελική πάσα ή σε διώξιμο. Δεν ήταν κάποια αλληλοκάλυψη που δεν έγινε ή κάποια εύκολα φάουλ που μπορεί να δόθηκαν λίγο έξω από την περιοχή.

Εμείς απλώς θα αναφέρουμε τα όσα γράφτηκαν στην Τουρκία λίγες ώρες μετά το παιχνίδι της Τρίπολης. «Η Φενέρ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το… κακό φεγγάρι του Βατσλίκ», ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους.

Όχι, δεν βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» ο Τσέχος. Απλώς, οι Τούρκοι που δεν τον είχαν παρακολουθήσει στα προηγούμενα παιχνίδια, έσπευσαν να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα για την αντίδρασή του στο ακυρωθέν γκολ που θα μπορούσε να διώξει καλύτερα.

Περισσότερο δε στάθηκαν (δικαιολογημένα εν μέρει) στη φάση του 54’, όταν σε μία παράλληλη συρτή πάσα του Σίτο από τα αριστερά, ο Βατσλίκ έπεσε να μπλοκάρει και του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που έστω και με τακουνάκι έδιωξε ο Ρέαμπτσιουκ προ του Μπαράλες, γιατί αν γινόταν εκεί το 2-1, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι εξέλιξη θα είχε ο αγώνας και αν θα βλέπαμε κάποιο «θρίλερ».

Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» άπαντες πρέπει να είναι 101% συγκεντρωμένοι. Είναι διαφορετικό να γίνουν κάποιο από τα συνήθη λάθη που μπορεί να γίνουν πάνω σε μία φάση συμμετέχοντας ενεργά και ο αντίπαλος και διαφορετική κουβέντα η επιπολαιότητα. Γιατί ειδικά φάσεις σαν αυτή του 54ου λεπτού , ο Βατσλίκ τις είχε για… πρωινό. Ίσως να του γύρισε μπούμερανγκ η υπερβολική σιγουριά στον τρόπο που έπεσε για να μπλοκάρει την μπάλα. Όπως και να ‘χει, αν δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος, καλό είναι που συνέβη η συγκεκριμένη φάση στην Τρίπολη.

Ούτως ή άλλως η συγκέντρωση στα διεθνή ματς είναι υποσυνείδητα μεγαλύτερη για όλους τους παίκτες σε όλο τον πλανήτη, αλλά τώρα ο Βατσλίκ και οι συμπαίκτες του έχουν έναν λόγο παραπάνω για να πάνε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην Πόλη.