Η πίεση του Ονιεκούρου και η σιγουριά του Μαρτίνς

Ο Χένρι Ονιεκούρου μόνο αδιάφορος δεν είναι στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά παίζει με μεγάλη πίεση που δεν του επιτρέπει να δείξει τον καλό του εαυτό.

Η πίεση του Ονιεκούρου και η σιγουριά του Μαρτίνς

Όταν ο Ολυμπιακός μπήκε στην αφετηρία αυτών των τριών αγώνων είχε σημαδέψει ως πολύ σημαντικό το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Για τους πρωταθλητές Ελλάδας αυτό το παιχνίδι ήταν το πιο κομβικό προκειμένου να μπορέσει να πάει με άλλο θάρρος στο "Σουκρού Σαράτσογλου" για τη μεγάλη "μάχη" με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το έτρεμε το ματς με τον Αστέρα, χτυπούσε σχεδόν καθημερινά το "καμπανάκι" στους ποδοσφαιριστές του και τους ζητούσε να μην… τσιμπήσουν από τα μηδέν γκολ του Αστέρα. Η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ' ότι περίμενε με τον Ολυμπιακό να σκοράρει ξανά νωρίς όπως το είχε κάνει και με τον Απόλλωνα και με τη Λαμία.

Αυτή τη φορά, μάλιστα η ομάδα του Πειραιά βρήκε ισορροπία και στην άμυνα. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Αστέρα, αλλά στη μοναδική τελική που έγινε δέχτηκε γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που ήθελε και ετοιμάζεται που για τη Φενέρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε ξανά βασικό τον Χένρι Ονιεκούρου αν και είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι θα έμενε στον πάγκο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Νιγηριανός δεν κατάφερε να σκοράρει ή να έχει συμμετοχή σε κάποιο από τα γκολ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Ολυμπιακός έβγαλε από το ταμείο του 4,5 εκατ. ευρώ και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες.

Ο Μαρτίνς τον βάζει βασικό και έχει τους λόγους του που το κάνει. Θέλει να του δώσει παιχνίδια και να έχει ρυθμό, ενώ δεν είναι παίκτης που μπορεί να κατηγορηθεί για αδιαφορία. Δίνει πολλές μάχες στο γήπεδο και βοηθάει σημαντικά στο τακτικό κομμάτι, ενώ γυρίζει πολλές φορές στην άμυνα. Η απαίτηση από τον Ονιεκούρου έχει να κάνει με την επίθεση.

Εκεί περιμένει ο Ολυμπιακός να του δώσει μία άλλη δυναμική, ενώ το καταλαβαίνει και ο ίδιος πως ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που θέλει. Προφανώς και του λείπει ένα σημαντικό γκολ για να ξεμπλοκάρει, αλλά πρέπει και αυτός να ηρεμήσει διαφορετικά όλα θα μένουν στη μέση. Έτσι έμεινε και η προσπάθεια στο φινάλε του ημιχρόνου όταν βγήκε στην κόντρα μόνος του, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Αστέρα Τρίπολης και τον σταμάτησαν.

Ο Ονιεκούρου δεν κατάφερε να τελειώσει εκείνη την προσπάθεια του, ενώ η αντίδραση του στη συνέχεια ήταν λάθος. Ξέσπασε όταν ο Μασούρας του έκανε την παρατήρηση γιατί δεν του πέρασε τη μπάλα. Έδειχνε να έχει βγει εκτός εαυτού και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Παίζει με μεγάλη πίεση ο Ονιεκούρου και όσο είναι έτσι δεν θα μπορέσουμε να δούμε ποιος είναι πραγματικά. Προς το παρόν οι προσπάθειες του μένουν στη μέση, ενώ η αντίδραση του ήταν... φάουλ και μάλιστα σε κοινή θέα!