Μια νέα αρχή;

Tο ζητούμενο τούτη τη στιγμή είναι να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πατήσει γερά στα πόδια του. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν το 4-1 επί του Απόλλωνα ήταν η αρχή για κάτι καλύτερο.

Μια νέα αρχή;

Εντάξει, ο Απόλλων δεν είναι ούτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ούτε Ρεάλ Μαδρίτης. Και η αλήθεια είναι πως κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν ξανά κάποια μικροθεματάκια. Το γεγονός όμως είναι πως αυτό το 4-1 το χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Γιατί, κακά τα ψέματα, και με φωτεινή εξαίρεση το 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας που τους εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, οι πρωταθλητές έως τώρα δεν έπειθαν. Προβλήματα στην ανάπτυξη, κενά στην άμυνα και μια δυσκολία των νέων παικτών να προσαρμοστούν στο παιχνίδι της.

Το απόγευμα της Τετάρτης (22/9) στο Καραϊσκάκη όμως είχε μόνο καλές ειδήσεις. Ο πολυδιαφημισμένος Τικίνιο βρήκε για πρώτη φορά τα πατήματά του σημειώνοντας δύο τέρματα, εκ των οποίων το δεύτερο ήταν ένα μικρό αριστούργημα. Ο Γιώργος Μασούρας, ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Ολυμπιακός, πραγματοποίησε μια δυναμική επιστροφή, ανοίγοντας το σκορ και όχι μόνο. Είχε λείψει πολύ ο Γιώργος φέτος. Ο Κούντε θύμισε τις καλές εμφανίσεις του καλοκαιριού, ο Βρουσάι σκόραρε ξανά και ο Ονιεκούρου ανέβηκε ένα κλικ παραπάνω. Γενικά η ομάδα διατήρησε έναν φρενήρη ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που είχε λείψει στα πρόσφατα ματς με Ατρόμητο, Αντβέρπ και Λαμία - ασχέτως αν τα δύο τελευταία ήταν νικηφόρα.

Φυσικά τα δύσκολα μόλις αρχίζουν. Όχι τόσο στην Τρίπολη (που όντως κρύβει παγίδες) την επόμενη αγωνιστική όσο στο τετραήμερο-φωτιά 30 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει διαδοχικά τη Φενέρ στο Europa League και τον Παναθηναϊκό στο κλασικό ντέρμπι. Ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πόλη και ένας γερός άσος στο Καραϊσκάκη θα τον φέρουν πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση στην Ευρώπη και θα επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί όπου ήδη οι βασικοί του αντίπαλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Από την άλλη δύο αποτυχίες δεν θα σημάνουν το τέλος του παιχνιδιού. Η ήττα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ και στο παρελθόν ο ΠΑΟ έκοψε βαθμούς στον Πειραιά σε χρονιές όπου ο Θρύλος κατέκτησε άνετα το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, το ζητούμενο τούτη τη στιγμή είναι να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πατήσει γερά στα πόδια του. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν η τεσσάρα ήταν η αρχή για κάτι καλύτερο.