Ολυμπιακός: Οι πιθανότητες του Εμβιλά και το ρίσκο για Τρίπολη

Ο Γιαν Εμβιλά προπονήθηκε την Παρασκευή (24/9), θα το παλέψει και για Τρίπολη (26/9, 16.00), όμως, αξίζει το όποιο ρίσκο έχοντας ο Ολυμπιακός μπροστά του τα ματς με Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό;

Ολυμπιακός: Οι πιθανότητες του Εμβιλά και το ρίσκο για Τρίπολη

Ο Γιαν Εμβιλά προέρχεται από θλάση (έστω και ελαφριάς μορφή). Την Παρασκευή (24/9) προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα μετά από μία εβδομάδα διπλών θεραπειών. Ο ξεκάθαρος στόχος ήταν να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για το παιχνίδι της 30ής Σεπτεμβρίου με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Σίγουρα το γεγονός ότι προπονήθηκε είναι κάτι αισιόδοξο ενόψει Τουρκίας. Από εκεί και πέρα γίνεται μία κουβέντα ακόμα και για το αν θα μπει στο πούλμαν με προορισμό την Τρίπολη για την κυριακάτικη (26/9, 16.00) αναμέτρηση με τον Αστέρα.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Έχοντας μπροστά του τα ματς με Φενέρ και Παναθηναϊκό, είναι δεδομένο ότι θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές περισσότερο να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Γάλλο χαφ. Αφήστε δε που θα έχει στη διάθεσή του τον Μαντί Καμαρά που δεν έπαιξε με τον Απόλλωνα, αλλά και τον Πιερ Κούντε που ήταν εκ των κορυφαίων του 4-1 της περασμένης Τετάρτης (22/9).

Θα είναι ρίσκο να πάει στην Τρίπολη ο Εμβιλά ή όχι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί μετά το τέλος του σαββατιάτικου προγράμματος στον Ρέντη (25/9). Πάντως, δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση, όσο αν έχει όλη την καλή διάθεση ο Εμβιλά να βρεθεί στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Μην ξεχνάμε ότι αγωνίστηκε με ένεση κόντρα στην Αντβέρπ και τελικά έφυγε από το Καραϊσκάκη με μία ελαφριά θλάση που του στέρησε τη συμμετοχή από Λαμία και Απόλλωνα.

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να τον δούμε να επανεμφανίζεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά καλό είναι να περιμένουμε και την εικόνα του στην προπόνηση του Σαββάτου (25/9). Αν προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, τότε το πολύ-πολύ να μπει στο πούλμαν για Τρίπολη και... βλέπουμε. Προς το παρόν, όμως, επαναλαμβάνουμε ότι υπολογίζεται περισσότερο για την Φενέρ.