Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: «Καθάρισαν» οι άμυνες (highlights)

Ιωνικός και ΠΑΣ έμειναν στο 0-0 στη Νεάπολη σε ισορροπημένο παιχνίδι με εξουδετέρωση των επιθετικών ατού. Συνεχίζει χωρίς παθητικό σε γκολ η ομάδα των Ιωαννίνων.

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: «Καθάρισαν» οι άμυνες (highlights)

Συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία Ιωνικός και ΠΑΣ αφού δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις λίγες καλές φάσεις τους στον αγώνα της Νεάπολης. Δίκαιο το 0-0 με βάση την εικόνα του ματς, με τον ΠΑΣ να κρατάει για τρίτο σερί ματς την εστία του απαραβίαστη και να διατηρείται στα ψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Ενώ και ο Ιωνικός για δεύτερη αναμέτρηση μετά από εκείνη με τον Άρη κράτησε πίσω, έχοντας και αυτός, όπως και ο ΠΑΣ, καλύτερους παίκτες τους αμυντικούς του.

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα: Οι καλύτερες φάσεις από τον αγώνα (vids)

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αργούν να μπουν σε ρυθμό και να κάνουν φάσεις, τον ΠΑΣ να έχει δύο σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο που δεν απείλησαν τον Χουτεσιώτη (από Κάργα και Καραχάλιο), ενώ ο Ιωνικός απείλησε με τον Τουράμ στο 22'. Οι γηπεδούχοι που είχαν αλλαγή ανάγκης πριν αρχίσει το ματς αφού ο Μπουένο πήρε τη θέση του Καμπράλ που είχε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, θέλησαν να πιέσουν από τα πλάγια με τον Βαλεριάνο και τον Ματσούκα, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ δεν είχε πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι με αισθητή την απουσία του άτυχου Κόντε στην επίθεση, είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς στο 35' με τον Εραμούσπε να αστοχεί από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Ιωνικός ανέβηκε στη συνέχεια και θα μπορούσε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Τουράμ στο 42' και το κοντινό σουτ του Τσιγκρίνσκι στις καθυστερήσεις. Δίκαια, πάντως, με βάση την εικόνα του ματς οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Βελτίωση της επίθεσής τους έψαξαν οι δύο προπονητές με τις αλλαγές του στις αρχές της επανάληψης, ειδικά ο Ηρακλής Μεταξάς που ήθελε να έχει έναν κλασικό φορ στην ενδεκάδα για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Ο Κάνιας μπήκε στα χαφ του Ιωνικού και προωθήθηκε ο Ντάλσιο. Στο 51' η κεφαλιά του Άοσμαν έφυγε άουτ, ενώ ο ΠΑΣ έβαλε κι άλλον επιθετικό (τον Μορέιρα αντί του τραυματία Γκαρντάβσκι). Στο 57': ο Πίρσμαν από κοντά νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη από δύσκολη θέση, ενώ στο 63' ο τερματοφύλακας του Ιωνικού μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Καραχάλιου. Ο Ιωνικός θα μπορούσε να προηγηθεί στο 67' όταν οι κόντρες ευνόησαν τον Ντάλσιο που μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Λοντίγκιν, όμως πλάσαρε άουτ από πλάγια. Με τις ομάδες να έχουν πια μικρά διαστήματα ανωτερότητας στο ματς, ψάχνοντας το προβάδισμα που θα έφερνε κοντά τη νίκη, ενώ όσο περνούσε η ώρα κοίταζαν περισσότερο να διασφαλίσουν την ισοπαλία. Ο Δημήτρης Σπανός έβαλε τον Μάναλη στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στο 85' ο Μιλιντσεάνου δεν μπόρεσε να σουτάρει από καλή θέση στη σέντρα του Περέα που ένα λεπτό μετά σούταρε για να αποκρούσει ο Χουτεσιώτης. Οι προπονητές έκαναν αλλαγές μέχρι και το τέλος των καθυστερήσεων, δείγμα ότι «αφού δεν μπορείς να νικήσεις καλύτερα να μη χάσεις»...

Μικρογραφία

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

Γήπεδο: Νεάπολης

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες:4' Εραμούσπε, 72' Καραχάλιος

Συνθέσεις

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης Μύγας, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος Ρομαό, Ντάλσιο (90+2' Πογκοσιάν), Άοσμαν (83' Μάναλης), Ματσούκας (90' Κωνσταντινίδης), Μπουένο (46' Κάνιας), Τουράμ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ , Λώλης (46' Μιλιντσεάνου), Γκαρντάβσκι (52' Μορέιρα), Σνάιντερ, Περέα (90+2' Παντελάκης)