Το γκολ του Καμαρά σταμάτησε δύο αρνητικά σερί των «κίτρινων»

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πέτυχε το γκολ που άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι Άρης - Παναθηναϊκός της 3ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα έδωσε τέλος σε δύο αρνητικά σερί που είχαν διαμορφωθεί έως τότε για τους Θεσσαλονικείς.

 Το γκολ του Καμαρά σταμάτησε δύο αρνητικά σερί των «κίτρινων»

Ο Άρης βρήκε νωρίς τον δρόμο για τα δίχτυα και το γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά σταμάτησε δύο αρνητικά σερί, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Δεν ήταν μόνο το πρώτο φετινό γκολ, αλλά επεκτείνοντας και πέρσι, ο Άρης δεν είχε σκοράρει στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, σχεδόν εννέα ώρες. Το προηγούμενο γκολ του ήταν στις 5 Μαΐου, αυτό του Δημήτρη Μάνου στο Άρης – Ολυμπιακός 1-1.

Αν δεν τα κατάφερνε με τον Παναθηναϊκό ο Άρης, δεν θα ήταν και πολύ μακριά από το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, που είναι επτά αγώνες χωρίς γκολ, από το 1992.

Εκτός από το γκολ, ο Άρης σταμάτησε και ένα άλλο αρνητικό σερί του, που μάλιστα δεν ταίριαζε με την πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια. Αν και κινήθηκε ψηλά στη βαθμολογία και πέρσι έκανε σημαντικές επιτυχίες στο Λεκανοπέδιο, δεν κέρδιζε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για αρκετό καιρό τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχε νικήσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, με 4-0 τότε, έμεινε χωρίς νίκη για 11 αγώνες. Τέσσερις με τον Ολυμπιακό, τέσσερις με την ΑΕΚ και τρεις με τον Παναθηναϊκό.

Νίκησε και πάλι μετά από δύο χρόνια και μία εβδομάδα με το γκολ του Καμαρά. Το χρονικό διάστημα βέβαια δεν είναι μεγάλο, αφού παίζει με κάθε ομάδα δύο φορές στη σεζόν λόγω των πλέι οφ.

Και αριθμητικά και χρονικά πάντως ο Άρης έχει χειρότερη επίδοση, καθώς από το 2001 ως το 2006 είχε μείνει για 16 αγώνες χωρίς νίκη στην έδρα του με τους τρεις. Από τις 10 Φεβρουαρίου 2001, όταν είχε νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό, νίκησε και πάλι στις 3 Δεκεμβρίου 2006, πάλι με 1-0 τον Παναθηναϊκό. Σχεδόν έξι χρόνια, αλλά με απουσία μίας σεζόν από την κατηγορία.