Ολυμπιακός: Αίσθηση για Κούντε στο Καμερούν

Με μεγάλη ικανοποίηση αντιμετώπισαν στην πατρίδα του Πιερ Κούντε την πρώτη συμμετοχή του Καμερουνέζου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και την ασίστ στο 4-1 με τον Απόλλωνα. Τον περιμένουν στην Εθνική τον Οκτώβρη όπου πάντα είναι βασικός. 

Ολυμπιακός: Αίσθηση για Κούντε στο Καμερούν

Ο Πιερ Κούντε είχε πολύ καλή απόδοση στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, στην πρώτη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στα ΜΜΕ της πατρίδας του, καθώς υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ στο Καμερούν για τον συγκεκριμένο αγώνα και την εμφάνιση του διεθνούς μέσου, ο οποίος είναι πάντα βασικός το τελευταίο διάστημα στην Εθνική της χώρας του και ήδη έχει κληθεί για τους αγώνες με την Μοζαμβίκη στις 9 και 12 Οκτωβρίου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κύπέλλου του Κατάρ. Ενώ στην προεπιλογή των 31 παικτών του Αντόνιο Κονσεϊσάο είναι και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, ο Επασί.

Για τον Κούντε οι Καμερουνέζοι αναφέρουν ότι κερδίζει πλέον την εμπιστοσύνη του προπονητή του στον Ολυμπιακό και ότι ο ίδιος δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο 4-1 της ομάδας του που την έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στέκονται επίσης στην ασίστ που καταγράφηκε για τον Κούντε με το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού (και το πρώτο του Τικίνιο) να προέρχεται από τη δική του εκτέλεση κόρνερ.

Γενικά ο Κούντε είχε πολύ ικανοποιητικές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ακόμη έναν παίκτη που μπορεί να αναλαμβάνει με επιτυχία τα κόρνερ και τα φάουλ πέραν των Βαλμπουενά, Μασούρα και φυσικά τον απόντα Φορτούνη. Τα χτυπήματα του στα κόρνερ ήταν γενικά επικίνδυνα (θα μπορούσε να είχε κι άλλη ασίστ με μια κεφαλιά του Τικίνιο στο πρώτο μέρος), ενώ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε τείχος, αλλά στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος φορ βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ με την έξοχη ενέργειά του και το γυριστό άπιαστο σουτ στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.