Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: Έδειξε τα δόντια του με γκολάρες (highlights)

Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό που επικράτησε με σκορ 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης πετυχαίνοντας τέσσερα πανέμορφα γκολ. Μασούρας (8'), Τικίνιο (47', 72') και Βρουσάι (87') οι σκόρερ, είχε μειώσει ο Ντάουντα (79').

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: Έδειξε τα δόντια του με γκολάρες (highlights)

Μία νίκη με πειστική εμφάνιση έψαχνε ο Ολυμπιακός και την έκανε αυτή με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με σκορ 4-1 της ομάδας της Ριζούπολης έχοντας διαστήματα που έπαιξαν ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Έχασαν μάλιστα ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερο σκορ, όμως για τους Πειραιώτες σημασία έχει ότι πήραν τη νίκη με μεγάλο σκορ που τους δίνει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Μασούρα που συνδυάστηκε με γκολ (8'), ενώ άνοιξε λογαριασμό με δύο τέρματα ο Τικίνιο (47', 72'). Ο Βρουσάι στο 87' πέτυχε το τέταρτο γκολ, ενώ είχε μειώσει ο Ντάουντα στο 79'.

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις (vid)

Αλλαγές και νέα πρόσωπα

Με νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με σημαντικότερο απ' όλα να είναι η επιστροφή του Μασούρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Μπα να παίζει δίπλα στον Σισέ και τον Ανδρούτσο με τον Όλεγκ στα άκρα της άμυνας. Ο Κούντε έπαιξε δίπλα στον Μπουχαλάκη στα χαφ με τους Ονιεκούρου, Μασούραστα άκρα και τον Αγκιμπού πίσω από τον Τικίνιο. Ο Γιάννης Πετράκης από την πλευρά του επέλεξε να ξεκινήσει με 4-5-1 με τους Μπαξεβάνη, Άλβες, Ντομίνγκες και Τουτουαρίμα στην άμυνα. Τσιλούληης, Σλίβκα, Κάστρο, Φαν Λα Πάρα και Ματέι ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ιωαννίδης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Αφόρητη πίεση και αντίδραση από Πετράκη

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τρομερή ορμή και διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να τελειώσει την υπόθεση νίκη νωρίς. Το γκολ ήταν στο 8' με τον Ονιεκούρου να περνάει ωραία κάθετη πάσα για τον Αγκιμπού, ο οποίος έκανε το πλασέ, ο Κότσαρης έδιωξε στα πλάγια και ο Μασούρας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός μέχρι το 20' με τον Τικίνιο να χάνει δύο ευκαιρίες να σκοράρει.

Από το 25' και μετά ο ρυθμός έπεσε, ο Πετράκης αποφάσισε να σφίξει την άμυνα του και να γυρίσει το σύστημα από 4-5-1 σε πεντάδα στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά κατέβασε ταχύτητα, αλλά συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυκλοφορούσε τη μπάλα και ο Απόλλωνας καραδοκούσε για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος προκειμένου να βγει στην επίθεση. Είχε μία δύο περιπτώσεις που πάτησε την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι Πειραιώτες φωνάζουν για πέναλτι στη φάση του 37' όταν ο Ανδρούτσος εκτέλεσε κόρνερ, ο Άλβες φάνηκε να διώχνει τη μπάλα με το χέρι, αλλά είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μπα, το οποίο καταλόγισε ο Κουτσιαύτης. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0.

Το πρώτο του Τικίνιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τους Πειραιώτες. Ο Κούντε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τικίνιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το ματς σε εκείνο το σημείο φάνηκε να τελειώνει. Ο Ολυμπιακός είχε την άνεση που πρόσφεραν τα δύο τέρματα, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα με τον Κούντε να είναι ο κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδειχνε να συμβιβάζεται με την ήττα και να μη μπορεί να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι.

Ρεσιτάλ στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, πίεζε τον Απόλλωνα και ήθελε κι άλλα γκολ. Αυτό ήρθε στο 72' με τον Κούντε να εκτελεί ένα φάουλ, η μπάλα να κοντράρει σε σώματα και τον Τικίνιο να γίνεται κάτοχος με πλάτη στο τέρμα. Γύρισε ωραία το κορμί του σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Οι "ερυθρόλευκοι" κλείδωσαν τη νίκη τους κόντρα στον Απόλλωνα και το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά η ομάδα της Ριζούπολης βρήκε γκολ στο 79' με τον Ντάουντα από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να νικάει τον Βατσλίκ. Αυτό το γκολ έβαλε ξανά στην… πρίζα τους πρωταθλητές. Ανέβασαν στροφές και άσκησαν μεγάλη πίεση στον Απόλλωνα προκειμένου να βρουν και τέταρτο γκολ. Και τελικά ήρθε αυτό στο 87' με τον Βρουσάι να κάνει το 4-1. Έτσι ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: -

Σκόρερ: 8' Μασούρας, 47' Τικίνιο, 72' Τικίνιο, 79' Ντάουντα, 87' Βρουσάι

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Ανδρούτσος, Σισέ (76' Αβραάμ), Μπα, Ρέαμπτσιουκ (67' Καρμπόβνικ) - Μπουχαλάκης (77' Σουρλής), Κούντε - Μασούρας (67' Λόπες), Ονιεκούρου (76' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (67' Ντεντάκης), Ματέι (82' Σαλί), Ιωαννίδης (58' Ντάουντα), Σλίβκα, Τουτουαρίμα (67' Τιτλής), Κάστρο, Μπρούνο Άλβες, Τσιλούλης (58' Παμλίδης), Λα Πάρα.