Μπορμπόκης : «Στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι μπορεί»

Ο Βασίλης Μπορμπόκης, συνεργάτης του Τραϊαννού Δέλλα στις ομάδες όπου και έχει εργαστεί ο δεύτερος, μίλησε για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη.

Μπορμπόκης : «Στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι μπορεί»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και το αν έχει τη δυνατότητα να πάρει το πρωτάθλημα μίλησε ο παλαίμαχος άσος, Βασίλης Μπορμπόκης, στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: «Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι άλλο. Αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Ο στόχος του πρέπει να είναι αυτός, εξάλλου τα τελευταία δύο τρία χρόνια παίρνει κάποιο τίτλο. Ο Σβαμπ με τη δήλωση αυτή λέει ότι η ομαδα άμεσα θα είναι καλά και θα μπορεί να το διεκδικήσει. Τώρα καμία δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Σε ένα με δυο μήνες θα ξέρουμε».

Για το ματς του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη: «Δεν ξέρω αν του έκανε καλό που έβαλε το γκολ. Είναι καλό που κέρδισε ώστε να μπορέσει να συμμαζέψει κάποια πράγματα. Έβγαζε τρομερό άγχος. Δεν είναι και στην καλύτερη εικόνα».

Για το αν μπορεί να έχει καλές εμφανίσεις μια ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος: «Συμβαίνει αλλά δεν είναι δεδομένο. Κάποιες ομάδες έχουν παίξει και πολλά παιχνίδια. Άρα δεν μπορούν να λένε ότι δεν είναι έτοιμος. Δεν αποτελεί δικαιολογία. Είναι δικαιολογία μόνο για το αγγλικό πρωτάθλημα».

Για τον κομβικό παίκτη του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει. Ο Σβαμπ έχει διάρκεια αλλά το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει κίνηση στο χώρο. Λείπουν κάποιοι παίκτες που το έχουν αυτό. Ο Άκπομ θα δώσει λύση σε αυτό. Εκεί είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και όχι τα γηρατειά. Οι παίκτες παγκόσμια κερδίζουν τα τρόπαια από τα 28 μέχρι τα 32. Εκεί είναι πιο ώριμοι και δυνατοί. Ναι θα στηριχθείς στα νιάτα γιατί θα σου δώσουν ενέργεια αλλά πιο πολύ θα στηριχθείς σε κάποιον άνω των 28 γιατί εκείνοι θα σε βοηθήσουν σε κάποια δύσκολη ομάδα. Θα πρέπει να έχει αρχηγούς η ομάδα, να μπαίνουν στα αποδυτήρια και να λένε σηκώστε το κεφάλι, πάμε δυνατά».

Για Παναιτωλικό: «Ούτε ο ΠΑΟΚ έδειξε κάτι, ούτε ο Παναιτωλικός θα πάει να ελέγξει το παιχνίδι. Περιμένουμε να δούμε, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη».

Για τον Άρη και τον Μάντζιο: «Είναι άδικο. Έκανε και ο ίδιος λάθος και να μπουν σιγά σιγά οι νέοι παίκτες. Μπορεί οι νέοι που ήρθαν να είναι καλύτεροι αλλά θέλουν χρόνο για να δέσουν. Σβήνουμε όσα έχει δημιουργήσει σε 1.5 χρόνο. Μην βγουν όλοι άχρηστοι και ο Μάντζιος να μην κάνει καλά τη δουλειά του».

Για ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ με εντυπωσίασε όταν έμεινε με 10 στην Κρήτη. Ο πιο εντυπωσιακός είναι ο Τσούμπερ, δεν βρίσκω ψεγάδι. Κατάφερε να μπει κατευθείαν, προσαρμόστηκε. Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό ανάμεσα στις δύο ομάδες».