Μιλόγεβιτς: Δεν ψάχνω για δικαιολογίες!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης με τη Λαμία (22/09, 20.30) αναφέρθηκε σε «καινούργια ομάδα», για ανάγκη βελτίωσης, αλλά, παρά τα παράπονα του για τη διαιτησία, κόντρα στον ΟΦΗ, είπε «πάντα κοιτάμε τον εαυτό μας και κάνουμε αυτοκριτική»

Μιλόγεβιτς: Δεν ψάχνω για δικαιολογίες!

Στις καθιερωμένες, πλέον, δηλώσεις του, στην Cosmote TV, ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Λαμία (22/09, 20.30), στο ΟΑΚΑ, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ερωτήθηκε για το Κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και το πως το 0-3 έγινε 3-3 μετά το 78ο λεπτό.

Παρότι υποστήριξε ότι «Έπαιξε ρόλο η φάση του φάουλ» (σ. στο 1-3), προτίμησε να εστιάσει στην ομάδα του, μιλώντας για ανάγκη βελτίωσης, αλλά και για «αυτοκριτική», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην συνδρομητική πλατφόρμα.

- Έγινε αρκετή συζήτηση για το ματς με τον ΟΦΗ. Τι κλίμα υπάρχει στην ομάδα και πως αξιολογείτε όσα έγιναν;

«Στη χθεσινή προπόνηση μιλήσαμε, αναλύσαμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε πολύ χρόνο γιατί μας περιμένει ένα ακόμη σημαντικό ματς. Είναι μια «γεμάτη» εβδομάδα για εμάς. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτόμαστε τι έγινε. Ανήκει στο παρελθόν. Εμείς συζητήσαμε και προχωράμε με το κεφάλι ψηλά».

- Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν σα να είναι χωρισμένη σε δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με το ματς μέχρι το 78’. Πόσο κοντά ήταν η εικόνα της ομάδας σε εκείνο το διάστημα, σε σχέση με ό,τι έχετε στο μυαλό σας για τη φετινή σεζόν;

«Είμαστε καινούργια ομάδα. Έχουμε ποιοτικούς και καλούς παίκτες. Ακόμη δεν ξέρω που φτάνουν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, ξέρουμε ότι υπάρχει και πίεση, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία πρέπει να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν μπαίνω, λοιπόν, σε τέτοια σκέψη, απλά περιμένω να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον».

- Για το δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού, από το 78’ και μετά; Που αποδίδεται την εικόνα της ομάδας; Η ΑΕΚ έπαιζε από το 36’ με παίκτη λιγότερο. Θεωρείτε ότι έπαιξε ρόλο η πνευματική και σωματική κούραση;

«Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η φάση του φάουλ. Η αντίπαλη ομάδα πήρε ψυχολογία. Σίγουρα παίζει ρόλο η κούραση και χίλια ακόμη πράγματα, αλλά μπορεί να ακουστούν όλα αυτά σαν δικαιολογίες. Δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνει για δικαιολογίες. Είμαι άνθρωπος που κοιτάει μπροστά. Πάντα κοιτάμε τον εαυτό μας και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μόνο έτσι προχωράς και πας μπροστά».