Ολυμπιακός: Στο 100% με Φενέρμπαχτσε ο Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά πιο πιθανό είναι να επανεμφανιστεί με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου παρά με τον Απόλλωνα Σμύρνης (22/9). Ο βασικός στόχος είναι να βρεθεί στο 100% με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (30/9).

Ολυμπιακός: Στο 100% με Φενέρμπαχτσε ο Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι έχει σφίξει αρκετές φορές τα δόντια για να αγωνιστεί. Με την Αντβέρπ χρειάστηκε να του γίνει ένεση πριν από το ματς για να καταφέρει να παίξει. Οι ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, όμως, δεν τον άφησαν σε ησυχία.

Στο ματς με την Λαμία (19/9, 20.30) είναι νοκ άουτ και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση. Ίσως να μην το δούμε ούτε με τον Απόλλωνα Σμύρνης την Τετάρτη (22/9) στο Καραϊσκάκη, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να βρίσκεται στο 100% με την Φενέρμπαχτσε στο Σουκρού Σαράτσογλου της Κωνσταντινούπολης σε 10 μέρες. Σε ένα ματς δηλαδή που οι Τούρκοι θα το θέλουν όσο τίποτε άλλο, γιατί γνωρίζουν ότι με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη, θα παραμείνουν κάτω από τον Ολυμπιακό στη «μάχη» για την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν θέλει να έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα και ο Εμβιλά αποτελεί «βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή, ασχέτως αν δείχνει ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Έως και το ματς της Φενέρ πάντως, μεσολαβεί και το παιχνίδι στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα την Κυριακή 26 του μηνός. Αν δεν τα καταφέρει να είναι παρών με τον Απόλλωνα, ο Γάλλος χαφ σίγουρα θα είναι διαθέσιμος για τους Αρκάδες.