ΠΑΣ: Οι «εφιάλτες» του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα

Τρεις απανωτές ήττες του Παναθηναϊκού το 1980 και το 2021. Αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στην προϊστορία των αγώνων του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

ΠΑΣ: Οι «εφιάλτες» του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα
Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν τη νίκη στο ουδέτερο γήπεδο του Αγρινίου

Μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με γκολ του Πέδρο Κόντε στο 86', το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο (18/9, 20:30) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλοί φίλοι του «Άγιαξ» που πληρούν τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων (εμβολιασμοί, πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό κ.λπ.) θα κάνουν έντονη την παρουσία τους στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες».

Θα είναι η 26η αναμέτρηση στην Ιστορία των δύο ομάδων όσον αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος Α’ Εθνικής. Με την ευκαιρία αυτής της αναμέτρησης, θα ξεφυλλίσουμε και σήμερα σελίδες Ιστορίας για να δούμε κάποια γεγονότα από το παρελθόν που σημάδεψαν τα παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στις νίκες, αλλά ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έσπασε την παράδοση που υπήρχε όπου για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να κερδίσει τους «πράσινους». Θα λέγαμε ότι με τις νίκες των τελευταίων αγωνιστικών περιόδων άρχισε να δημιουργεί την καλή προϊστορία των νεότερων χρόνων. Συγκεκριμένα, στα 25 παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα, καταγράφονται 9 νίκες του ΠΑΣ, 10 νίκες του Παναθηναϊκού, ενώ 6 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή.

Η «αλεπού» Γιάτσεκ Γκμοχ ήταν ο αρχιτέκτονας των θριάμβων

Η προϊστορία των αγώνων ξεκινά από το 1974, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Α’ Εθνική. Όλα τα παιχνίδια στα Γιάννινα κατά τα τελευταία 47 χρόνια είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι «πράσινοι» μπορεί να έρχονταν με τον αέρα και την υπεροπλία της μεγάλης ομάδας, μπορεί να σημείωσαν περισσότερες νίκες από τους γηπεδούχους, αλλά πέρασαν και δύσκολες στιγμές, όπως πέρσι όπου σε διάστημα 17 ημερών έχασαν τρεις φορές. Όπως και χρόνια πριν, Γενάρη και Φλεβάρη του μακρινού 1980, χάνοντας στα Γιάννινα μέσα σε λίγες ημέρες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασαν και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1980 στα Γιάννινα. Ο χειμώνας του 1980 και η άνοιξη του 2021 ήταν ένα μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό, πραγματικός εφιάλτης.

Θυμίζουμε τα γεγονότα, πηγαίνοντας 41 χρόνια πίσω. Ήταν η πρώτη χρονιά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ο ΠΑΣ με πρόεδρο τον Κώστα Αναστασίου και προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ είχε κάνει ένα καλό και καλογυμνασμένο σύνολο παικτών που ξεχώριζαν για την ποιότητα. Με Μοντέζ, Λιάκο, Παπαχρήστου στα χαφ και επιθετικό τρίο Κοντογιωργάκη, Σεϊταρίδη, Τσιριμώκο υπήρχε υπεροπλία. Το ματς πρωταθλήματος έγινε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 1980. Ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Πεζάολα έφτασε στα Γιάννινα με σημαντικούς παίκτες λόγω των μεταγραφών της διοίκησης Βαρδινογιάννη. Στα επίσημα του σταδίου «Ζωσιμάδες» ήταν και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Όμως ο «Άγιαξ» βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και συνέτριψε 4-1 τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας άναυδη την Ελλάδα, όπως την άφησε και τώρα που κέρδισε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Δύο γκολ σημείωσε ο Θαλής Τσιριμώκος και από ένα οι Σεϊταρίδης, Παπαχρήστου. Το γκολ της τιμής για τον Παναθηναϊκό ο Κόβης.

Απειλή για σύλληψη Τσιριμώκου

Ο Θαλής Τσιριμώκος ξετίναξε τα δίχτυα του Παναθηναϊκού

Πριν κοπάσουν οι… κανονιοβολισμοί για το εμφατικό 4-1, η κλήρωση του Κυπέλλου έβγαλε ζευγάρι τον ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό σε νοκ άουτ αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 1980 γράφτηκε ένας ακόμη θρίαμβος των Γιαννιωτών. Ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με γκολ που σημείωσαν οι Σεϊταρίδης και Τσιριμώκος. Το γκολ των φιλοξενούμενων ο Αλβαρέζ που το 1976 είχε μεταγραφεί από τον ΠΑΣ στον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση αυτή είχε και πολύ… τρίτο ημίχρονο. Στον πανηγυρισμό ενός τέρματος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θεώρησε ότι ο Θαλής Τσιριμώκος τού έκανε άσεμνη χειρονομία. Κάλεσε τον αστυνομικό διευθυντή και ζήτησε τη σύλληψη του φορ των γηπεδούχων! Έφτασαν μέχρι την αστυνομική διεύθυνση για υποβολή μηνύσεων, αφού ήθελε να μηνύσει και ο ΠΑΣ τον Λιβαθηνό για εξύβριση του προέδρου Κώστα Αναστασίου. Μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι, δόθηκαν εξηγήσεις και ο «καπετάνιος» έκανε πίσω. Όλα μέλι γάλα στη συνέχεια, για να ακολουθήσει και ευχαριστήρια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τη φιλοξενία.

Μετά από πολλά χρόνια σε μια συνέντευξη ο Θαλής Τσιριμώκος μάς είχε πει: «Δεν ήταν του χαρακτήρα μου να κάνω άσεμνες χειρονομίες. Ειδικά στον Βαρδινογιάννη που ήταν κουμπάρος μου, αφού η οικογένεια βάφτισε τον γιο μου…». Ο πατέρας του Θαλή Τσιριμώκου, ο αείμνηστος Γιάννης Τσιριμώκος, ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου και μέσω του Παύλου Βαρδινογιάννη, που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του «Γέρου της Δημοκρατίας», υπήρχαν σχέσεις των δύο οικογενειών.

Με τον Τραπατόνι στις εξέδρες

Ο Τραπατόνι «κατασκόπευσε» στα Γιάννινα τον ΠΑΟ

Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος 1980-81 νέα πανωλεθρία του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα. Νέα ήττα 2-1 από τον μεγάλο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντουρονικολάε, αλλά ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 2-1 με γκολ του Γιώργου Ανανιάδη, που είχε δοθεί από τον Άρη ως αντάλλαγμα της μεταγραφής του Θαλή Τσιριμώκου. Το παιχνίδι αυτό συνέπεσε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΣΑΠ που ζητούσε περισσότερα δικαιώματα των παικτών, καθώς με την ανατολή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα. Για τον λόγο αυτόν είχε ταξιδέψει στα Γιάννινα και η ερασιτεχνική ομάδα για να αγωνιστεί σε περίπτωση απεργίας των επαγγελματιών παικτών. Η απεργία δεν έγινε και το ματς έγινε κανονικά με τους παίκτες που είχε η κάθε ομάδα. Την πράσινη φανέλα φόρεσε και ο Γιώργος Δεληκάρης, μαζί με άλλους παίκτες που είχε φέρει από το εξωτερικό ο Βαρδινογιάννης, όπως Ντουρονικολάε, Μπιστάκη, Ανδρεούτσι. Είχε και νέο τεχνικό τιμ. Προπονητής ο Άλεν και τιμ μάνατζερ ο σερ Αλφ Ράμσεϊ, εκλέκτορας για πολλά χρόνια της Εθνικής Αγγλίας.

Τα ματς δεν τα κερδίζουν τα ονόματα αλλά η ψυχή. Αυτή διέθετε ο ΠΑΣ και τρίτωσε τις νίκες επί του Παναθηναϊκού σε ένα εννιάμηνο. Στις θέσεις των επισήμων ήταν ο Τζιοβάνι Τραπατόνι της Γιουβέντους που ήρθε στα Γιάννινα για να «κατασκοπεύσει» τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν ο προσεχής αντίπαλος της «μεγάλης κυρίας» για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τραπατόνι μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ΠΑΣ. Οι φίλαθλοι, συνεπαρμένοι από τις δύο απανωτές νίκες του χειμώνα, είχαν κατακλύσει το στάδιο.

Τρεις νίκες σε 18 μέρες!

Η ζωή κύκλους κάνει. Κάτι παρόμοιο που συνέβη το 1980, συνέβη και την περασμένη άνοιξη. Με τη διαφορά ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν τα χτυπήματα ήταν απανωτά μέσα σε λίγες μέρες. Ήταν βολές κατά ριπάς από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2021 στο Αγρίνιο λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του γιαννιώτικου σταδίου. Ο θρυλικός ΠΑΣ, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 από το 2ο λεπτό από το γκολ του Μακέντα, πολύ γρήγορα ανασυντάχθηκε, κάνοντας στη συνέχεια την ανατροπή σε 2-1 με τα γκολ που σημείωσαν στο 21’ ο Παμλίδης και στο 66’ ο Κάργας. Ήταν η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

Νίκη του ΠΑΣ με το ίδιο σκορ και στο επαναληπτικό παιχνίδι στο «κλουβί» της Λεωφόρου που έγινε στις 3 Μαρτίου 2021. Με το… καλησπέρα μπήκε στο 2’ το πρώτο γκολ του Παντελάκη σε μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο έγινε το 2-0 με το αυτογκόλ στο 9’ του Χατζηθεοδωρίδη. Ο Παναθηναϊκός από το 70’ και μετά ουσιαστικά σήκωσε λευκή πετσέτα βλέποντας ότι δεν μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Το γκολ του Πούγγουρα στο 74’ ήταν απλώς ο καφές της παρηγοριάς. Οι «κυανόλευκοι» πέρασαν στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό δεν σταμάτησε εκεί. Τρεις μέρες μετά, στις 6 Μαρτίου 2021, είχε αγώνα πρωταθλήματος στα Γιάννινα. Νέα ήττα για το «τριφύλλι» με 1-0. Σκόρερ στο 19’ ο Μιλιντσεάνου. Το χτύπημα βαρύ για τους «πράσινους». Επαναλήφθηκε με άλλη εκδοχή η Ιστορία από τον χειμώνα του 1980.

Ματς Πάσχα και Αποκριές

Ας πιάσουμε πάλι το νήμα της προϊστορίας από την αρχή, παραθέτοντας κατά χρονολογική σειρά κι άλλα γεγονότα και αγώνες. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος έγινε στις 5 Μαΐου 1975, Δευτέρα του Πάσχα, για τον 2ο γύρο της σεζόν 1974-75. Ο ΠΑΣ κέρδισε 2-0 με γκολ του Όσκαρ Αλβαρέζ. Ο μεγάλος Αργεντινός φορά έναν χρόνο μετά μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Πάλι χρονιάρα μέρα έγινε την επόμενη σεζόν 1975-76 το ματς στα Γιάννινα και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 1976, ημέρα της Αποκριάς. Οι «πράσινοι» δεν κάθισαν να δουν τις φωτιές που ανάβουν στην πόλη, τις γνωστές «Τζαμάλες», αφού έχασαν πάλι 2-1 και επέστρεψαν στην Αθήνα. Και τα δύο γκολ του ΠΑΣ σημείωσε ο Νάσος Μπρεντάνος.

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 για πρώτη φορά στα Γιάννινα την αγωνιστική σεζόν 1976-77 και συγκεκριμένα την Κυριακή 22 Μαΐου 1977. Σκόρερ οι Αλβαρέζ και Παπαδημητρίου. Αρχηγός αποστολής του Παναθηναϊκού ήταν ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Συνοδός ο Παύλος Γιαννακόπουλος που τότε είχε ενεργό ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μετά μετακόμισε στο μπάσκετ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε πει στον Αλβαρέζ πριν από το παιχνίδι: «Ετοιμάσου να μετρήσεις πόσες κλοτσιές θα φας από τον Μάντο…». Δεν το ξέχασε αυτό ο Αλβαρέζ και στο τέλος απάντησε στον συμπαίκτη του: «Κανένας δεν με έπαιξε βρόμικα και τους ευχαριστώ».

Στα Γιάννινα και ο Απόστολος Νικολαΐδης

Δύο γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κατά των «πράσινων» σημείωσε το 1980 ο Μήτσος Σεϊταρίδης

Τη σεζόν 1977-78 κέρδισε ο ΠΑΣ 1-0 με γκολ του Δημήτρη Σεϊταρίδη. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να ξέρει τη θητεία του γιου του, Γιούρκα Σεϊταρίδη, στον Παναθηναϊκό, αλλά πέρασε και ο Δημήτρης Σεϊταρίδης το 1975 από τους «πράσινους». Από τον Ολυμπιακό Κορυδαλλού πήγε στη Λάρισα και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό όπου δεν κάθισε πολύ και ήρθε στον ΠΑΣ. Την επόμενη σεζόν 1978-79 κέρδισε ο Παναθηναϊκός 2-0 σε ένα ματς που έγινε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 1978. Τα γκολ σημείωσαν οι Ελευθεράκης και Βάγκνερ. Στο ματς αυτό βρέθηκε στα Γιάννινα και ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Απόστολος Νικολαΐδης, το όνομα του οποίου φέρει σήμερα το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Απεβίωσε στις 15 Οκτωβρίου 1980. Είχε γεννηθεί στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας το 1896 και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής και παράγοντας.

Με γκολ του Αναστασιάδη

Για τις σεζόν 1979-80 και 1980-81 γράψαμε παραπάνω. Την αγωνιστική περίοδο 1981-82 και συγκεκριμένα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 1981 ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννινα και κέρδισε 3-0 τον ΠΑΣ με γκολ που σημείωσαν οι Ντόκεν, Αναστασιάδης, Λιβαθηνός. Προπονητής στον ΠΑΣ ο Γιώργος Σιόντης και στον Παναθηναϊκό ο Λάκης Πετρόπουλος.

Στον επόμενο χρόνο, στο φινάλε της σεζόν 1982-83 και συγκεκριμένα στις 5-6-1983, το ματς έληξε ισόπαλο 0-0. Πέναλτι του Δημήτρη Σεϊταρίδη βρήκε το κάθετο δοκάρι, ενώ ο ΠΑΣ είχε και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Παπαγγέλη. Παραμονές αυτού του ματς είχε ανακοινωθεί η «μαύρη λίστα» του Παναθηναϊκού με την αποδέσμευση των Γαλάκου, Αναστασιάδη, Σημαιοφορίδη, Κλη. Το τελευταίο ματς στην πρώτη δεκαετία του ΠΑΣ στην Α’ Εθνική έγινε στις 30-10-1983 και έληξε επίσης ισόπαλο 0-0.

Το καταπληκτικό γκολ του Κλείτσα

Άρχισαν να ξεπροβάλλουν και τα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣ. Τη σεζόν 1985-86 είχαμε ισοπαλία 0-0, ενώ στο επόμενο πρωτάθλημα ήρθε μια σημαντική νίκη του «Άγιαξ» με 1-0 χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Δημήτρης Κλείτσας. Το σημαντικό αυτό παιχνίδι είχε διεξαχθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 1987 στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ήταν νίκη-ορόσημο, καθώς ο ΠΑΣ κέρδισε μετά από 30 χρόνια, δηλαδή το 2017. Παραμονές του αγώνα αυτού ο Γιάννης Κυράστας είχε αναγγείλει το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην εποχή Χριστοβασίλη όπου ξαναμπήκε ο ΠΑΣ στις ράγες των επιτυχιών. Ο ΠΑΣ πέρασε τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» φτάνοντας μέχρι τη Γ’ Εθνική. Σε μια αγωνιστική αναλαμπή τη σεζόν 1990-91 που βρέθηκε για έναν χρόνο στην Α’ Εθνική έχασε από τον Παναθηναϊκό με 2-1. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι 1-0 με γκολ του Γιώτη, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή σε 2-1 με δύο γκολ του Σαραβάκου.

Καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο τερματοφύλακας Φώτης Στρακόσια. Έγινε το πρόσωπο της αγωνιστικής, αλλά αυτό στοίχισε ακριβά στον ΠΑΣ. Έγινε καταγγελία ότι έγινε η μεταγραφή από την Αλβανία χωρίς την μπλε κάρτα και έτσι ανακλήθηκε το δελτίο του. Στη μέση μπήκε ο Εθνικός, η υπόθεση έφτασε στο ΑΣΕΑΔ. Τελικά ο Στρακόσια πήγε στον Εθνικό και στη συνέχεια σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ιωνικό και στην Εθνική Αλβανίας.

Παραμονές αυτού του ματς, στην προπόνηση της Παρασκευής, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του ο προπονητής του ΠΑΣ, Πιέτρ Πάκερτ. Στο δίτερμα της ομάδας, όπου επιτηρούσε μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, ο αμυντικός Τηλέμαχος Ζιάκκας άθελά του τον χτύπησε στο πρόσωπο και ο Πάκερτ έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος καθώς του γύρισε η γλώσσα. Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Ζλατανόφσκι και του φυσικοθεραπευτή Χρήστου Κλαρούδα που του έσωσαν τη ζωή.

Η απόλυση του Κόβη

Πέρασαν πολλά χρόνια για να ξαναπαίξουν οι δύο ομάδες, γιατί ακολούθησαν τα «πέτρινα χρόνια» του ΠΑΣ που τον οδήγησαν μέχρι τη Γ’ Εθνική. Η επόμενη αναμέτρηση για το πρωτάθλημα έγινε μετά από μία δεκαετία. Στις 28-1-2001 ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΣ 4-0 στα Γιάννινα με γκολ που πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος, Βόκολος, Κουτσουρές και Νασιόπουλος. Η βαριά ήττα είχε παράπλευρες απώλειες, καθώς απολύθηκε ο προπονητής Νίκος Κόβης. Μετά από λίγες ημέρες ανέλαβε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Στη μεθεπόμενη αγωνιστική, τη σεζόν 2002-03, το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και από αυτήν την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα! Το πήρε ο Ολυμπιακός. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλγερινός Χαμαντού σε σύγκρουση με τον Κωνσταντίνου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Νίκη μετά από 31 χρόνια

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε να ξανακερδίσει τον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη του 1987 με το γκολ του Κλείτσα, τη σεζόν 2017-18 σε ματς που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η νίκη με 2-1 σφραγίστηκε με δύο γκολ του Πέδρο Κόντε, του ανθρώπου που έβαλε… φωτιά και την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με το γκολ του Κόντε έσπασε ένα κακό σερί 31 ετών, στα οποία βέβαια για πολλά χρόνια η γιαννιώτικη ομάδα ήταν στις μικρές κατηγορίες. Κάπως έτσι γράφτηκε η Ιστορία των αγώνων του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα. Το επόμενο ραντεβού τους το ερχόμενο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Θα είναι η 26η αναμέτρηση.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

1974-75: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-0

1975-76: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1

1976-77: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-2

1977-78: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0

1978-79: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-2

1979-80: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 4-1

1980-81: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1

1981-82: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-3

1982-83: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

1983-84: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

1985-86: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

1986-87: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0

1990-91: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-2

2000-01: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-4

2002-03: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

2009-10: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

2011-12: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

2012-13: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

2013-14: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

2014-15: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

2015-16: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-3

2016-17: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1

2017-18: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1

2018-19: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

2020-21: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0