Αμπασκάλ: Έγραψε ιστορία ο προπονητής του Βόλου

Ο προπονητής του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έγραψε ιστορία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Λαμία. Πως η αναβολή της έναρξης του Πρωταθλήματος Super League, του στέρησε το απόλυτο ρεκόρ, που έχει ο Γιώργος Πετράκης!

Αμπασκάλ: Έγραψε ιστορία ο προπονητής του Βόλου

Για τρίτη σεζόν αγωνίζεται στη Super League ο Βόλος και όπως τις δύο προηγούμενες, έτσι και τώρα, ξεκίνησε με νίκη και Ισπανό προπονητή στον πάγκο.

Μάλιστα ο Γκιγιέρμο Πέρεθ Αμπασκάλ έγινε ο νεότερος αλλοδαπός προπονητής που κάθεται στον πάγκο ομάδας στην ιστορία της Super League, σε ηλικία 32 ετών, 4 μηνών και 30 ημερών.

Η αναβολή της έναρξης του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, του στέρησε όμως το απόλυτο ρεκόρ (νεότερου αλλοδαπού ή Έλληνα), που έχει ο Γιώργος Πετράκης!

Ο τελευταίος ήταν 32 ετών, 4 μηνών και 21 ημερών στις 29 Ιουνίου 2020, όταν και κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Λαμίας στον αγώνα της στο... Βόλο!

Αν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει οποιαδήποτε ημέρα τον Αύγουστο, ο Αμπασκάλ θα είχε ξεπεράσει τον Πετράκη.

Ο τελευταίος, προπονητής σήμερα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, κράτησε το ρεκόρ για εννέα μέρες!

Στην ιστορία της Α' Εθνικής, νεότερος ξένος προπονητής καταγράφεται ο Ιταλός Ετόρε Τρεβιζάν στον Εθνικό Πειραιά, αφού την περίοδο 1959-60 ξεκίνησε στον πάγκο του πριν κλείσει τα 31 χρόνια του!

Πηγή: www.slgr.gr