Ολυμπιακός: Το δίδυμο Τικίνιο-Ελ Αραμπί και ο Μαρεγκά

Η πολυσυζητημένη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για 4-4-2, η συνύπαρξη του Τικίνιο με τον Ελ Αραμπί και ο Μαρεγκά.

Ολυμπιακός: Το δίδυμο Τικίνιο-Ελ Αραμπί και ο Μαρεγκά

Και μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πως θα δούμε ξανά το 4-4-2. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι θα γίνει πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός το έχει στο μυαλό του αυτό το σχήμα και το έχει δείξει από την προετοιμασία.

Βέβαια για να συνεχίσει να παίζει στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν με δύο επιθετικούς σημαίνει ότι χρειάζεται έναν ακόμα επιθετικό και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού ο Χασάν συνεχίζει την καριέρα του στην Κόνιασπορ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, από την περίοδο της προετοιμασίας και των φιλικών στην Αυστρία δοκιμάζει αυτό το σχήμα. Μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε ο Τικίνιο έπαιζε συνεχώς δίπλα στον Ελ Αραμπί. Ο 51χρονος κόουτς θέλει να δώσει παιχνίδια στον Βραζιλιάνο για να βρει το ρυθμό του, αλλά αυτός δεν είναι και ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό με το 4-4-2.

Το γεγονός πως αυτοί οι δύο παίζουν συνεχώς μαζί από το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο κόουτς ξέρει καλά τον Τικίνιο και στην τελευταία του σεζόν στην Πόρτο, το 2019-2020, σπάνια έπαιζε στο 4-2-3-1. Ο Βραζιλιάνος φορ έπαιζε συνεχώς σε σύστημα 4-4-2 με τον Μαρεγκά να είναι στο πλευρό του. Εκείνη τη χρονιά ο Βραζιλιάνος επιθετικός έβαλε 21 γκολ με τη φανέλα της Πόρτο και ο Μαρεγκά σκόραρε 15 φορές.

Ειδικά σε ματς με μικρομεσαίες ομάδες οι δυο τους έπαιζαν συνεχώς μαζί και ήταν αρκετά παραγωγικοί. Στα ματς με ομάδες όπως η Σπόρτινγκ και η Μπενφίκα ο Τικίνιο αγωνιζόταν μόνος του στην κορυφή. Προφανώς κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του και ο Πέδρο Μαρτίνς όμως θέλει το χρόνο του για να βγει και στο γήπεδο και φυσικά θέλει και τους εξτρέμ να τους ταΐσουν.