Άρης-ΟΦΗ 0-0: Φλύαρη υπεροχή σε άμυνα-γρανίτη (Highlights)

Τα βρήκε σκούρα ο Άρης με τον ΟΦΗ και παραχώρησε ισοπαλία (0-0) στη δυνατή αμυντικά κρητική ομάδα. 

Άρης-ΟΦΗ 0-0: Φλύαρη υπεροχή σε άμυνα-γρανίτη (Highlights)

Δεν έπιασε την απόδοση που έχει συνηθίσει το κοινό του ο Άρης και έμεινε στο 0-0 με τον πολύ δυνατό αμυντικά ΟΦΗ στην δική τους πρεμιέρα για τη φετινή Super League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την υπεροχή και την κατοχή, αλλά έμπλεξε στο πολύ καλό ανασταλτικό πλάνο του Νιόπλια και την υλοποίηση από τους παίκτες του, δίχως να καταφέρει να φτάσει σε κάποιο τέρμα. Παρότι είχε Καμαρά στο πρώτο μέρος και Ιτούρμπε στο δεύτερο σε κέφια, όπως και άλλους παίκτες με επιθετική δραστηριότητα. Ο ΟΦΗ με σούπερ άμυνα και ηγέτη τον Πασαλίδη, αλλά και με τον Επασί να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 83' στην κεφαλιά του Εντιαγέ, κατάφερε να πάρει δίκαια το αποτέλεσμα, έστω κι αν επιθετικά φάνηκε μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Άκη Μάντζιου που δεν είχε σοβαρές απουσίες πέραν αυτής του Ματέο Γκαρσία και επέλεξε το γνωστό 4-2-3-1, ενώ για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας είχε περισσότερες απώλειες παικτών και προτίμησε συμπαγές σχήμα με στόχο να πιέσει ψηλά με τους γρήγορους κυνηγούς στο 4-3-3. Πολύ γρήγορα και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το ματς με εκατέρωθεν επιθέσεις και καλές στιγμές στο 3' για τον Άρη με τον Σούντγκρεν και στην αντεπίθεση με τον Καστάνιος για τον ΟΦΗ. Ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 11' με τον Μπρούνο Γκάμα και σταδιακά άρχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι παρόλο που δεν έφταναν με ευκολία στις φάσεις, καθώς ο ΟΦΗ ήταν καλά οργανωμένος ανασταλτικά. Ο πολύ κινητικός Καμαρά δημιούργησε και έχασε ευκαιρία στο 33', με το σουτ να περνάει λίγο έξω, αλλά ο Άρης φαινόταν μπλοκαρισμένος από το παιχνίδι του ΟΦΗ που είχε από ώρα σταματήσει να βγαίνει προς την επίθεση. Με μια άστοχη κεφαλιά του Φαμπιάνο το παιχνίδι πήγε δικαίως χωρίς γκολ στο ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ είχε την ατυχία στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να χάσει με τραυματισμό τον Μαρινάκη, με τον Διαμαντή να παίρνει τη θέση του και να παίζει στόπερ, ενώ ο Βούρος μετατέθηκε στο δεξί άκρο. Βλέποντας ότι η ομάδα του δεν είχε ιδέες για να απειλήσει, ο Μάντζιος έβαλε τον Ιτούρμπε στο ματς αρκετά νωρίς, στο 57', στη θέση του Μπρούνο Γκάμα. Και ο Νιόπλιας απάντησε με αλλαγές των επιθετικών του για να δει περισσότερα μπροστά.

Στο 69' ένα δυνατό σουτ του Ιτούρμπε έφυγε άουτ και στο 70' ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε προσπάθεια του Εντιαγέ για χέρι του Πασαλίδη, αλλά πρώτα είχε βρει η μπάλα στο σώμα του παίκτη του ΟΦΗ. Ο Άρης άρχισε να πιέζει περισσότερο τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Στο 71' ο Μπερτόλιο δεν βρήκε επαφή και στο 77΄δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά, με τον Μάνο να παίρνει τη θέση του στο επόμενο λεπτό. Στο 83' ο Επασί έκανε έξοχη επέμβαση σε κεφαλιά του Εντιαγέ από φάουλ του Ιτούρμπε και κράτησε την εστία του ανέπαφη, ενώ στο 87' φάουλ του Παραγουανού ήταν πολύ άστοχο. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι - παρά την κεφαλιά του Μάνου από κόρνερ του Χαΐροβιτς που έφυγε έξω - και ο ΟΦΗ κράτησε τον βαθμό.

Μικρογραφία

Άρης-ΟΦΗ 0-0

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: 32' Πασαλίδης, 61' Διαμαντής, 74' Γκαγέγκος, 90+2' Καμαρά

Συνθέσεις

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Σάσα, Εντιαγέ, Γκάμα (57' Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (79' Μάνος), Μαντσίνι (86' Χαΐροβιτς), Καμαρά

ΟΦΗ: Έπασί, Μαρινάκης (51' Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Νέιρα (76' Σελίμοβιτς), Γκαγέγκος, Ντε Γκουζμάν, Καμάου (76' Ουές), Βαν Ντούινεν (63' Λάμπρου), Καστάνιος (63' Ντουρμισάι)