Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί - Τικίνιο, μία εικόνα από το μέλλον

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έβαλε τυχαία τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο στο ματς με τον Ατρόμητο, καθώς είναι κάτι που «δουλεύει» στο μυαλό του (και στον Ρέντη φυσικά) εδώ και πολύ καιρό.

Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί - Τικίνιο, μία εικόνα από το μέλλον

Το δίδυμο Ελ Αραμπί - Τικίνιο στην επίθεση και με τους δύο να κάνουν συνεχώς κινήσεις έξω από την περιοχή, είναι κάτι το οποίο «δουλεύει» ο Πέδρο Μαρτίνς στο μυαλό του και στον Ρέντη εδώ και πολύ καιρό.

Όχι μόνο σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά και με τον Ελ Αραμπί να παίζει πιο πλάγια, όπως είχε συμβεί σε κάποια παιχνίδια των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος.

Δεν είναι απαραίτητο να τους βλέπουμε συνεχώς από την αρχή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Η απόφασή του να τους βάλει από το ξεκίνημα είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τα προβλήματα που είχαν προκύψει, όπως π.χ. της ανετοιμότητας του Μασούρα, της κόπωσης του Ονιεκούρου από την Εθνική Νιγηρίας (ασχέτως αν αποδείχθηκε πιο έτοιμος από τον Ρόνι Λόπες) και του αποκλεισμού του Αγκιμπού Καμαρά λόγω της ταλαιπωρίας με το πραξικόπημα στην Γουινέα. Συν τοις άλλοις είχε μείνει εκτός και ο Μαντί Καμαρά, οπότε δεν μπορούσε να πάει με το κλασικό 4-3-3 ή ακόμα και με τον Μαντί σε ρόλο «ψευτοδεκαριού».

Όπως και να ‘χει, η παρουσία των Ελ Αραμπί και Τικίνιο στο αρχικό σχήμα είναι κάτι που το έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς και το επεξεργάζεται. Σιγά-σιγά αναμένεται να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1 ή 4-3-3 (σ.σ. δύσκολα θα δούμε 4-4-2 και με την Ανβέρπ), αλλά σε παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που αμύνονται μαζικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρο ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα το χρησιμοποιεί.