Η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχασαν βαθμό και βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί

Ο πρώτος και ο δεύτερος του περσινού πρωταθλήματος έχασαν βαθμό και βαθμούς και οι Αθηναίοι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ευελπιστούν ότι φέτος θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αν και μερικές φορές η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί...

Ο Ολυμπιακός πέταξε τα πρώτα 60 λεπτά εξαιτίας της σύνθεσης που παρέταξε ο Μαρτίνς (αιφνιδίασε τους πάντες, ιδιαίτερα με τον Λόπες), με τις διορθωτικές κινήσεις έφερε την ομάδα του σε θέση ισχύος, αλλά χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Τικίνιο, που δεν δικαιολογείται για την κλάση ενός μεγάλου σκόρερ. Ο Ολυμπιακός μετά την περίοδο 2010-11 (έχασε από τον Ηρακλή 2-1 στο Καυτανζόγλειο) δεν είχε νικηφόρο ξεκίνημα και ο Πορτογάλος πρέπει να διορθώσει πολλά στην τακτική που ακολουθεί ο πρωταθλητής αλλά και στη σκέψη του.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε στα ευρωπαϊκά ματς ότι κάτι δεν πάει καλά και στην πρεμιέρα φάνηκε η γύμνια του. O ΠΑΣ τον απομυθοποίησε με μεγάλη νίκη στην Τούμπα, σε επανάληψη του 0-1 που πέτυχε πριν από τεσσεράμισι χρόνια. Όταν πουλάς Γιαννούλη, Τζόλη, Πέλκα, Λημνιό και πολλούς άλλους βασικούς παίκτες και δεν τους αντικαθιστάς, περιμένεις το μοιραίο. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς, δεν μπορούν όμως να γίνουν και προσθήκες πριν από τη νέα μεταγραφική περίοδο, άρχισαν όμως η γκρίνια και οι αποδοκιμασίες, ενώ ξεσπάθωσαν οι φίλοι του Πάμπλο Γκαρσία και άρχισαν τις συγκρίσεις. Ο Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη, η κατάσταση όμως δεν είναι και η καλύτερη για τον Ρουμάνο, που ανέδειξε και ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα. Την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που τη χαρακτήρισε Γ’ Εθνικής. Αναμένονται καμπάνες και είναι προφανές ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του κόσμου, που φώναξε για την αντικατάσταση του Γκαρσία, για την απουσία μεταγραφών, ενώ τώρα κραυγάζει για το πρώτο στραβό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν κακά ματς στην Ευρώπη, αλλά εκεί υπήρχε ρεβάνς και διορθώθηκαν τα κακώς κείμενα.

Στο ΟΑΚΑ δεν μπορέσαμε να δούμε το αγωνιστικό επίπεδο της ΑΕΚ, καθώς ο Ρομαό με ανόητη ενέργεια άφησε τον Ιωνικό με δέκα παίκτες, την περίοδο που πατούσε καλά στο γήπεδο και απειλούσε με ισοφάριση. Η «Ένωση» πάντως ξεκίνησε καλά και το πρώην ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή, με δεδομένα τα προβλήματα των Θεσσαλονικιών.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Ο Βόλος έπαιξε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, έμεινε όμως από βενζίνη και η Λαμία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει και να φύγει με βαθμό από τη Μαγνησία.

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και απ’ ό,τι φαίνεται βρήκε τον ηγέτη που του έλειπε και ακούει στο όνομα Mατέους Βιτάλ. Τον αποθέωσαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού», το οποίο πρέπει όμως να λύσει τα εσωτερικά προβλήματά του και τις κόντρες στη Θύρα 13 που μόνο καλό δεν κάνουν στον σύλλογο. Βέβαια το σκορ 4-0 δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, καθώς ο Απόλλων έχασε μεγάλες ευκαιρίες πριν από το 2-0, αλλά μετά παραδόθηκε γιατί έμεινε με 10 παίκτες.