Μόνο χαμένος θα βγει, αν δεν χτίσει πάνω στο τελευταίο μισάωρο

Ο Ολυμπιακός έως το 65’ με τον Ατρόμητο ήταν μία από τα ίδια! Στο τελευταίο μισάωρο όμως ήταν ένας Ολυμπιακός με υψηλή παραγωγή φάσεων (αν και χαμένων), κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν χάθηκε τίποτα, αλλά αν δεν χτίσει πάνω στο τελευταίο μισάωρο, θα βγει ξεκάθαρα χαμένος.

Μόνο χαμένος θα βγει, αν δεν χτίσει πάνω στο τελευταίο μισάωρο

Το 0-0 με τον Ατρόμητο δεν γνωρίζουμε αν θα κοστίσει στον Ολυμπιακό στο τέλος της χρονιάς. Με τόσα παιχνίδια που έχει μπροστά του στην κανονική διάρκεια και με τους αγώνες των πλέι οφ, είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί το οτιδήποτε σχετικά με το αν θα κοστίσει ή όχι στους Πειραιώτες. Σίγουρα, αν κέρδιζε και ξεκινούσε με +3 από τον ΠΑΟΚ, τότε θα γινόταν ο… κακός χαμός στην Τούμπα.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Έχασε τα… άχαστα στο τέλος και το «πλήρωσε»!

Από εκεί που οι ΠΑΟΚτσήδες αποδοκίμαζαν την ομάδα τους μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, φαίνεται πώς χαλάρωσαν για μερικά λεπτά μετά το 0-0 του Φαλήρου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν προβληματίζονται έντονα με την ομάδα που έχει φτιάξει ο Λουτσέσκου (ή μάλλον ο Σαββίδης).

Το θέμα μας όμως είναι ο Ολυμπιακός. Και η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στο παραγωγικό κομμάτι. Κάτι που εμφάνισε και κόντρα στον Ατρόμητο έως το 65’. Μετά την χαμένη κεφαλιά του Σισέ σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Περιστεριωτών εξαιτίας του μπόλικου τρεξίματος που είχαν ρίξει και αν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί, όπως την περσινή σεζόν, τότε θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις σε μία ενδεχόμενη νίκη τους.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Ωστόσο, όταν οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Ονιεκούρου που έχουν δει δεκάδες φορές τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, δεν καταφέρνουν να βρίσκουν δίχτυα σε φαινομενικά εύκολες φάσεις για τους ίδιους, τότε είναι λογικό στο τέλος το ποδόσφαιρο να σε τιμωρήσει. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός δεν τιμωρήθηκε ακόμη πιο σκληρά με κάποιο εις βάρος του γκολ, καθώς ο Ατρόμητος δεν είχε κουράγιο από κάποιο σημείο και μετά ούτε καν να φτάσει στη σέντρα του γηπέδου.

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός από τώρα και στο εξής; Να χτίσει πάνω σε αυτό που δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια του. Να χτίσει πάνω στον καταιγισμό ευκαιριών που δημιούργησε με ορθόδοξο τρόπο και όχι με τις… γιόμες προς το κεφάλι του Ελ Αραμπί ή του Τικίνιο. Μόνο χαμένος θα βγει, αν δεν χτίσει πάνω σε όσα έπραξε στο τελευταίο μισάωρο.

Ο δρόμος προβλέπεται μακρύς, το πρωτάθλημα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, αλλά φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός και το γνωρίζουν ακόμη και οι επίδοξοι «μνηστήρες» του τίτλου. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να του χαμογελάσει και η τύχη, γιατί από τον Ιούνιο που ξεκίνησε προετοιμασία, βρίσκεται μονίμως σε μία διαδικασία να διαχειρίζεται τραυματισμούς, κρούσματα κορονοϊού, αποκλεισμούς, αστοχίες, έλλειψη φαντασίας, ακόμη και πραξικοπήματα στην Γουινέα.

Και κυρίως να επαναλάβει εμφανίσεις όπως αυτή του τελευταίου ημιώρου με τον Ατρόμητο. Γιατί αν δεν τις επαναλάβει, τότε… κακό του κεφαλιού του.